Zo komt de 47-jarige Hugh Jackman aan zijn afgetrainde mutantenlijf

Cyclops, Beast, Magneto, storm, Nightcrawler en ga zo maar door. Het Marvel universum zit vol gruwelijke mutanten, maar er kan er maar één de absolute koning zijn. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan de Wolverine. Hij heeft een skelet van adamantium, uitschuifbare klauwen, is opgeleid tot Samoerai en staat vooral bekend als een nogal slecht gehumeurde bad ass. Als je deze held wil spelen op het witte doek moet je wel van hele goeden huize komen.

Een complimentje aan het castingbureau van X-men lijkt ons wel op zijn plek, want bijna 16 jaar na de eerste film over het mutantenclubje kunnen we met zekerheid zeggen dat de keuze voor Hugh Jackman een schot in de roos was. De Australische oerman is met zijn ruige uiterlijk, stevige baardgroei en rauwe stem perfect om onze favoriete X-men te spelen.

De Australiër pakte het aanbod om Wolverine te gaan spelen met beide handen aan. Zijn eerste optreden als mutant werd goed ontvangen en hij is daarna alleen maar beter geworden. Met ieder nieuw deel begon hij steeds meer te lijken op de geklauwde held die wij voor ogen hadden en dat kwam vooral door zijn fysieke verschijning. In het eerste deel waren we nog niet heel erg onder de indruk van het lichaam van Hugh, maar tegenwoordig is hij echt een monster.

Dit absurd gespierde lichaam heeft hij te danken aan zijn personal coach David Kingsbury. Deze gast was in het verleden MMA-vechter en is nu de trainer van menig spierbundel. Via een cliënt kreeg hij de kans om een sportschool te openen bij de welbekende Pinewood Film Studios. Het duurde niet lang voordat de eerste celebrity door de deur liep en het was niemand minder dan Hugh Jackman. The Wolverine ging bijna in productie en ze wilde iedereen verbazen met de meest gespierde Hugh tot zo ver. Ze hadden hier vijf maanden voor, maar zoals we allemaal hebben kunnen zien is het prima gelukt. De Australiër is volgens David extreem gedreven en gemotiveerd. Omdat zowel trainer als leerling ongeveer even sterk zijn ontstond er een gezonde vorm van competitie waardoor ze de lat nog hoger konden leggen.

Het kweken van een mutantenlichaam is zwaar, heel zwaar. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat was het duo in de sportschool te vinden en sliepen soms maar een uurtje of vijf. Om het maximale resultaat te behalen werd de calorie-inname zo beperkt mogelijk gehouden. Het dieet was een belangrijk onderdeel van het hele trainingsschema. Naast alle eieren en kilo’s broccoli, rijst, spinazie en kip gebruikten ze ook extra voedingssupplementen om sneller te kunnen herstellen. Het was dus vijf maanden afzien voor Hugh, maar het resultaat mag er zijn. Een betere Wolverine kunnen wij ons niet voorstellen.

Reageer op artikel:
Zo komt de 47-jarige Hugh Jackman aan zijn afgetrainde mutantenlijf
Sluiten