Deze Instagram playboy is óók de vice-president van Equatorial Guinea

Redactie 2 dec 2017 Entertainment

Filmpjes van wilde feestjes, bizarre vakanties en luxe gadgets. Niet echt iets waar we tegenwoordig meer van opkijken in Nederland. Wel als je je realiseert dat deze filmpjes niet van onze eigen Jorik Scholten aka Lil’ Kleine zijn, maar van de vice-president van Equatoriaal-Guinea. Da’s een land ergens in Afrika, voor de lezers onder ons met een topografiedeuk in hun pan. Wie is deze dictatorzoon nou eigenlijk?

Decadent is nog zacht uitgedrukt, alle foto’s op de Instagram van Teodorín Obiang Nguema. De 47-jarige zoon van de president van Equatoriaal-Guinea, die zelf vicepresident en veiligheidschef is van het Afrikaanse land, pronkt maar al te graag met zijn luxeleventje.

Zo tikte Teodorín zijn royale villa van zo’n 15 miljoen euro even handje contantje af. Niet echt een alledaags fenomeen. Zijn optrekje, van 1.400 vierkante meter, beschikt over acht badkamers en open haarden en heeft uitzicht over de Stille Oceaan en zijn gigantische golfbaan.

Vorig jaar november raakte de vice-president nog elf prijzige wagens kwijt nadat Zwitserland hem samen met Frankrijk verdacht van corrupte praktijken. Volgens beschuldigingen plunderde hij de olierijkdommen van zijn landje om er luxegoederen als dure auto’s mee te kopen.

Hij leeft als God, terwijl het er in zijn land slecht aan toe gaat. Zo sterft 20 procent van de kinderen voor hun vijfde verjaardag en heeft meer dan de helft van de bevolking geen toegang tot schoon drinkbaar water. Maar goed, met zo’n vader als voorbeeldfunctie kan het ook bijna niet anders. Zijn vader, president Teodoro Obiang Nguema van het olierijke Equatoriaal-Guinea, heeft het land al sinds 1979 in zijn greep.

Zijn Instagram account heeft hij inmiddels toch maar voorzien van een slotje. Balen.

Reageer op artikel:
Deze Instagram playboy is óók de vice-president van Equatorial Guinea
Sluiten