Zo bak je de perfecte brownies volgens Jamie Oliver

Fan van brownies maar bak je er niks van (pun intended)? Kijk dan effe hoe de maestro het doet. Topkok Jamie Oliver laat je zien hoe je die echte, crispy, toch smeuïge bruine cakejes bakt. Met deze tips hoef je niet langer te hannesen met die afbakzooi en ben jij straks de koning van de desserts.

Je denkt misschien dat brownies bakken niet heel mannelijk is, maar dat heb je mis. Ten eerste: Jamie Oliver doet het ook. Ten tweede: het is 2018, je weet zelf. Ten derde: het is het meest gezonde stuk vreten dat er is. ‘Gezond?’, horen we je denken. Je hebt gelijk, de jaarvoorraad aan chocola en de zeventien kilo suiker die Jamie erin flikkert zijn niet echt als gezond te bestempelen. Vervolgens mengt de chef er ook nog een hoeveelheid boter doorheen waar de gemiddelde obesitaspatiënt nog van opkijkt.

Je vraagt je dus waarschijnlijk af waar dat gezonde aspect van de brownies komt kijken. Nou, stel je voor, je hebt je vriendin weer eens over de rooie gekregen je wil het goedmaken. Dat gaat je niet lukken als je met van die zwarte bakstenen komt aankakken. Dan kunnen jullie direct je inboedel gaan verdelen. Nee, jij als de gentleman die je bent komt met een bord heerlijke, zelfgebakken brownies. En wat is gezonder dan een goede verstandhouding met je vriendin? Anders kun je er altijd nog een date mee in bed krijgen en iedereen weet hoe gezond een stomende vrijpartij is. Yep, bij ons is het glas altijd halfvol.

Dus, je hoeft niet langer met een boze vriendin op de bank te zitten of de kluns van je kookgroepje te zijn als je hieronder Jamie Oliver’s brownietips checkt. Niet dat je echt in een kookgroepje zit, althans, dat hopen we niet voor je. Eet smakelijk!

Foto: Screenshot YouTube.

Reageer op artikel:
Zo bak je de perfecte brownies volgens Jamie Oliver
Sluiten