Ren zaterdag als een cowboy door het Vondelpark voor Movember

Het is alweer een tijdje november en dat betekent dat de snorren ondertussen aardig aan het groeien zijn. Jeuken de haren heel erg? Nog even volhouden, we zitten inmiddels op de helft. Er worden tijdens deze maand diverse activiteiten georganiseerd, waaronder de Movember Run. Zaterdag 24 november is het tijd voor de zesde editie.

Movember run

In 2013 begon de run als een kleine activiteit met 30 deelnemers. Dat is nu wel anders, want dit jaar hoopt de organisatie minimaal 350 deelnemers te verwelkomen. Dit jaar is het thema ‘Wild West’ en dat betekent dus dat je als echte cowboy of cowgirl mag lopen, dus pak je lasso alvast van zolder en trek je cowboyboots uit de kast. Hendrik Nuyens, eveneens initiatiefnemer vertelt: “Meedoen met de Movember Run is echt een feestje. De sfeer is fantastisch en het is awesome om honderden verklede mensen vol overgave door het park te zien rennen. Tegelijkertijd help je door je deelname bewustzijn te creëren voor de gezondheid van de man. Dat is nodig, want veel mannen vinden het lastig om over hun (geestelijke) gezondheid te praten, met als gevolg dat ziektes vaak pas laat worden ontdekt. Met de MoRun Amsterdam vragen we op een laagdrempelige en positieve manier aandacht voor dit issue.”

Dat is natuurlijk allemaal heel erg tof, alleen is het doel erachter serieus. Er sterven namelijk steeds meer mannen aan  prostaat- en teelbalkanker en dat is verschrikkelijk. Met de Movermber Run wordt er geld ingezameld, dat vervolgens door Movember aan onderzoek wordt gedoneerd.

Inschrijven

Je kan je nog inschrijven tot 23 november via  www.movemberrun.nl en de opbrengst gaat naar de stichting Movember. Wil je nou als groep meedoen? Dat kan ook. Ga zaterdag 24 november met je vrienden, familie of collega’s de run aan en wie weet win je de trofee NK Hardlopen met snor. Een Vondelpark vol met cowboys en cowgirls, daar verheugen we ons nu al op.

Wil je niks missen op het gebied van snorren, baarden en barbieren, volg dan de Facebook– en Instagrampagina van TABAC.

Reageer op artikel:
Ren zaterdag als een cowboy door het Vondelpark voor Movember
Sluiten