YouTuber duikt in de favela’s en chillt met de gevaarlijkste gang uit Rio de Janeiro

We kennen Brazilië natuurlijk als het land van de parelwitte stranden, het Amazoneregenwoud en De Goddelijke Kanaries. Het is een geweldig mooi land met een tropisch klimaat en we raden iedere man aan om Brazilië ooit een bezoekje te brengen. Toch kent Brazilië ook een duistere kant. In de favela’s strijden gevaarlijke gangs om de macht. YouTuber Arab is de favela’s ingedoken, en dat levert zowel spannende als hele vette beelden op.

Arab

Arab is een 34-jarige dude uit Libanon. Hij maakt al jaren video’s op YouTube. Arab is eigenlijk een soort Dora voor volwassenen, want hij ontdekt de meest gevaarlijke plekken ter wereld. Zo is hij eerder al in de gevaarlijkste buurt van Marokko geweest en heeft hij een video gemaakt over een illegale wietplantage in Zuid-Afrika. De stalen ballen van Arab leveren hem behoorlijk wat views op. Ook is hij bijna de magische grens van een miljoen abonnees gepasseerd.

YouTube

Genoeg over Arab zelf. Jullie zijn natuurlijk benieuwd naar zijn verhaal over de gevaarlijkste gang van Rio de Janeiro. De video begint meteen met een disclaimer. ‘Deze video is bedoeld voor educatieve doeleinden’. Arab geeft ook meerdere malen aan dat YouTube erg moeilijk doet. Vandaar dat geweren en andere vuurwapens geblurred zijn. Desalniettemin is Arab erin geslaagd om een hele vette video neer te zetten van ruim een halfuur.

Favela’s

Geloof het of niet, maar binnen twee minuten in de video heeft Arab al het pistool van de leider van de gang in z’n handen. Het opvallende aan het filmpje is dat de sfeer ontzettend positief is. Arab speelt een potje voetbal op een typisch Braziliaans pleintje, laat z’n kapsel fixen door een Braziliaanse barbier en durft het zelfs aan om te flirten met een chick uit de favela’s.

Video

Uiteraard heeft de video ook een duistere kant. Zo interviewt Arab twee gangleden die al ruim vijftien jaar in het criminele circuit zitten en letterlijk flexen met enorme machinegeweren. Arab stelt de gasten onder andere de vraag hoeveel mensen zij in hun leven vermoord hebben. Benieuwd naar het antwoord? Check de video hieronder!

Reageer op artikel:
YouTuber duikt in de favela’s en chillt met de gevaarlijkste gang uit Rio de Janeiro
Sluiten