De Yamaha Virago XV920 twins zijn twee twee gruwelijke caféracers

redactie 1 Sep 2019 Machines

Met deze super snelle tweelingbroertjes ben jij de absolute eindbaas op de weg. Met zijn ruige, maar toch ook klassieke uitstalling trek jij zeker de aandacht. Waar de ene motor het licht vertegenwoordigd en de andere de duisternis, zijn de tweelingbroertjes absolute tegenpolen van elkaar.

Custom design

Al hoewel wij het niet graag zeggen, zijn de custom BMW en Honda motoren toch een beetje uitgespeeld. Niet dat wij daar niet van kunnen genieten (en vooral als ze goed worden gemaakt) maar het is toch eens tijd voor wat nieuws. De nieuwe Yamaha Virago XV90 ‘cafe fighters’ zijn dan ook dat nieuwe waar wij zo naar verlangen. Deze Yamaha broertjes vallen ten minste weer een keertje op, tussen al die BMW’S en Honda’s. We zien een schitterend retro design in combinatie met een ruige moderne look.

Afbeelding kan het volgende bevatten: motor
Facebook: Moose motodesign

De masterminds

De twee donormotoren komen uit 1982 en 1983, maar zijn nu een schim van wat ze ooit waren. Dit is de verdienste van de geniale Tom Moose, die samen met zijn collega cafe-racer-enthousiasteling en deskundige monteur Adam Wojtkowiak, beide motoren vanaf de grond af aan hebben vernieuwd. Zij brachten onder andere Kawasaki-vorken, aangepaste schijfremmen met Tokico-remklauwen, speciaal geverfde tanks, MV Agusta Sachs-achterschokken en verbluffende met led uitgeruste premium lederen stoelen met chromen onderkant. Deze unieke transformatie geeft deze tweelingbroertjes dan ook de status die ze verdienen.

Good or Evil

Terwijl het ene broertje het boegbeeld is van de ‘shining knight’ op de witte motor, is zijn tweelingbroer de gevreesde ‘dark night’. Een mooie strijd tussen goed en kwaad. Wij weten nog niet of we voor goed of kwaad zijn, maar welke kant je ook kiest je ziet er bad-ass uit.

Facebook: Moose motodesign
Facebook: Moose motodesign
Facebook: Moose motodesign
Facebook: Moose motodesign
Reageer op artikel:
De Yamaha Virago XV920 twins zijn twee twee gruwelijke caféracers
Sluiten