De 14-jarige Xavi Simons biedt hoop voor de toekomst van Oranje

Redactie 12 okt 2017 Entertainment

Hij mag nog geen eens als vakkenvuller in de supermarkt werken, maar dat heeft ‘ie waarschijnlijk ook niet nodig. Als 14-jarige staat hij bekend als een van de grootste voetbaltalenten ter wereld. Het goede nieuws? Hij heeft een Nederlands paspoort!

Xavi Simons is de naam. Als zoon van oud-aanvaller Regillio Simons blijkt maar weer dat de appel niet altijd ver van de boom valt, al lijkt deze appel een stuk rijper te zijn dan het klokhuis van zijn vader. De schattige krullenbol is vernoemd naar de vernuftige Xavi Hernandez en het toeval wil dat de kleine dribbelaar nu al voor dezelfde club actief is. Yep, Xavi Simons speelt nu al voor FC Barcelona.

Daar wordt de aanvaller gezien als het grootste talent uit de jeugdopleiding. Dat wordt niet alleen door de jeugdtrainers daar gezien, maar ook door de buitenwereld. Xavi won onlangs de Ballon ‘dOr voor jeugdspelertjes. Niet voor eerst, maar voor de vierde keer op rij. Ook de fans hebben hem al ontdekt, want hij heeft al meer dan 650.000 volgers op Instagram, waarop hij bijvoorbeeld deze briljante assist deelde in een jeugdige versie van El Clásico.

??? El Clásico ?????? FCB #xs #somhi #lafamilia

Een bericht gedeeld door Xavi Simons (@xavisimons) op

De Catalaanse krant Sport schreef al eens een uitgebreid artikel met lovende woorden over Xavi: “De Nederlandse speler, nog niet eens een tiener, is op de goede weg voor een schitterende toekomst. Hij is misschien wel het grootste talent van de Barça-opleiding. Waarom? Simons is onnavolgbaar. Een kleine jongen, maar op het veld lijkt hij een stuk groter. Hij zet wedstrijden volledig naar zijn hand, heeft een goed karakter en een goede houding, wat hem een ideale aanvoerder voor de toekomst maakt. Simons is de dirigent van het piepjonge Barça-orkest.”

Nu we voor de tweede keer op rij een eindtoernooi hebben gemist, zijn dit hoopvolle dingen voor de toekomst. Ondanks dat hij al vanaf z’n derde in Spanje woont, is hij in tegenstelling tot Marco Asensio van Real Madrid volledig Nederlands. Afgelopen mei maakte hij ook al z’n debuut voor Oranje Onder-14. Volgens de kenners is het een kwestie van tijd voordat Xavi in het eerste zal spelen van Barça. Wij verheugen ons nu al op het EK 2024 en alle eindtoernooien die daarna volgen. Kijk dat talent er eens vanaf druipen!

Voetbalprimeur.nlNOS.nl

Reageer op artikel:
De 14-jarige Xavi Simons biedt hoop voor de toekomst van Oranje
Sluiten