Wutru Smit wint met nieuwe challenge het vertrouwen in zijn lichaam terug na ernstig ziek te zijn geweest

Na regen komt zonneschijn en gelukkig geldt dit ook voor ome Wutru Smit. Na ernstig ziek te zijn geweest moest hij opnieuw vertrouwen in zijn eigen lichaam krijgen. In zijn nieuwe documentaire, genaamd Nieuwe Challenge Na Mijn Tumor, laat hij zien hoe hij dit heeft aangepakt. Bij ons op de redactie is Wutru nu al een levende legende. We spraken hem over zijn traject.

De bodybuilder liet in zijn vorige documentaire zien hoe hij zich in negen maanden voorbereid op een triatlon. Dat is een klus die normaal gesproken alleen superman kan, maar Wutru (Wouter Smit) doet het gewoon. De nieuwe video is een soort belichaming van de term ‘Veni, Vidi, Vici’. De fitnesskoning komt, ziet en overwint!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WUTRU🏆 (@wutrusmit)

Een telefoontje dat niemand wil

In de zomer van 2020 werd Wutru gediagnosticeerd met een zeldzame tumor in zijn ruggenmerg, pfoe dan staat je leven wel even op zijn kop. Wouter is echter nooit bij de pakken neer gaan zitten. ‘’Na een zware operatie en revalidatie was ik van de tumor af, maar ik was het vertrouwen verloren in mijn eigen lijf’’, vertelt Wutru.

Dit was dan ook de reden voor hem om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Wutru: ‘’Met de nieuwe challenge wil ik fysieke en mentale grenzen te verleggen. Deze nieuwe challenge heb ik gevonden in HYROX. Een fitnessevent waarin functionele training, conditie en kracht samen komen in een uitdagende race. Ik heb me in een maand klaargestoomd om in een zo sterk mogelijke versie aan de start te staan.’’

Gezondheid Wutru

Wutru vertelt dat hij niet alleen de challenge wil laten zien, maar ook de kijker meeneemt in zijn dagelijkse uitdagingen. Het is natuurlijk niet niks als je kanker overwint en jezelf weer helemaal moet herpakken. Smit ging namelijk van een topfitte vent naar iemand die ziek is. Door de tumor mist Wutru bijvoorbeeld nog steeds kracht in zijn benen, omdat de tumor voor lange tijd zijn zenuwbaan afknelde. ‘’Anderhalf jaar geleden is de tumor van vjf centimeter in zijn geheel verwijderd. Ik heb er een groot litteken en zes schroeven in mijn ruggenwervel aan over gehouden. Ook moet ik nog steeds ieder jaar een controle-MRI om een stipje op mijn onderrug in de gaten te houden.’’, verklaart Smit.

Nu Wutru langzaam is hersteld kan hij zich weer focussen op de goede dingen in het leven. Wutru licht toe: ’’ Ik voel me gezond en fit. Ik ben enorm blij dat ik me weer kan focussen op de deugden in het leven.

Sporten = drugs voor Wutru

Waar sommigen knallen over het circuit van Assen of  keihard aan het pompen zijn op een festival is de uitlaatklep van Wutru het sporten. In de nieuwe challenge zie je hoe Wouter zichzelf terugvindt. ‘’De uitdaging was een grote opgave. Het was een nieuw soort manier van trainen en anders dan dat ik gewend was.’’ Wij zouden na een rondje rennen al bekaf zijn – laat staan als wij zouden doen wat deze krachtpatser allemaal doet. ‘’Net als alle andere challenges die ik heb gedaan kick ik op het onbekende en fascineert het mij hoe het lichaam zich fysiek en mentaal kan ontwikkelen.’’, zegt Wutru.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WUTRU🏆 (@wutrusmit)

Dit is HYROX

HYROX is in een feite een fitness-event waar je het tegen jezelf opneemt en het parcour zo snel mogelijk dient af te leggen. HYROX bestaat uit, in totaal, acht kilometer hardlopen, waarbij er na iedere kilometer hardlopen een onderdeel moeten worden gedaan: duizend meter Ski-erg, vijftig meter sled push, vijftig meter sled pull, Burpee broad jumps, duizend meter roeien, tweehonderd meter farmer carry, honderd meter sandbag lunges en tot slot wall balls.

Persoonlijke motivatiespeech voor onze lezers

Om eerlijk te zijn kunnen we na het zien van de documentaire en het verhaal van Wutru het op zijn minst proberen. Hij vertelt waarom zowel wij als jullie mee moeten doen aan de Hyrox Challenge. ‘’Als je van een nieuwe uitdaging houdt en jezelf fysiek en mentaal wil testen is dit een mooi event. In een relatief korte periode is het mogelijk om jezelf klaar te stomen voor HYROX. Het is daarnaast goed toegankelijk voor eenieder die wat ervaring heeft met sport. Het is geen competitie tegen anderen, maar vooral een competitie tegen jezelf. Het geeft een mooi concreet doel om naar toe te werken.’’ Dus snel naar de Decathlon en schoenen en sportkleding halen. ‘’Op de dag van het event is het ook alsof je onderdeel bent van de community van HYROX. Ik hoorde veel aanmoedigende woorden van mede atleten tijdens mijn run, af en toe wat schouderklopjes. Er heerst een topsfeer!’’

Dromen en doelen

De challenge heeft Wutru maar weer eens laten waar het menselijk lichaam allemaal toe in staat is. De krachtpatser moest van ver komen en dat maakte deze uitdaging anders dan de vorige uitdagingen. Wutru wilde weten waar hij stond na alle gebeurtenissen en dat is hem gelukt.

Via zijn platform ‘Kapot Sterk’ geeft Wutru online coaching. Een mooi initiatief waar hij jongeren weer fit wil maken na het overwinnen van kanker of zo fit mogelijk maakt om hun behandelingen in willen gaan. De focus ligt nu effe op krachttraining bij Smit, maar in de toekomst zal er vast opnieuw een challenge komen.

De fascinerende documentaire is te zien op YouTube dus ga hem checken! Via deze link zetten we je gelijk af bij de goede halte.

Reageer op artikel:
Wutru Smit wint met nieuwe challenge het vertrouwen in zijn lichaam terug na ernstig ziek te zijn geweest
Sluiten