Woonboot in Amsterdam is een drijvend paleis en staat te koop

redactie 8 Aug 2019 Entertainment

Als je aan een woonboot denkt, denk je misschien eerder aan een oud krakkemikkig vaartuig dat half onder water ligt. Een donker hol. Maar dat geldt totaal niet voor deze woning. Dit drijvende paleisje is mega licht en ziet er fantastisch uit. Leuk feitje: het staat te koop voor €1.250.000 euro. Wie weet dobber jij straks wel in dit droomhuis.

Het schip SOMOYA is een kruising van drie verschillende schepen uit drie landen. Als inspiratie dienden de boeg van een Fins inspectievaartuig voor de visserij, de achtersteven van een Nederlands maritieme sleepboot en de elegantie van een uit de jaren ’50 Zwitserse salonboot. Een goede mix dus. De boot is 35 meter lang en 6 meter breed.

Aan de Javakade op het Java-eiland in Amsterdam ligt de parel. Je kijkt uit over de IJhaven en bent maar een brug verwijdert van het centrum van Amsterdam. Wat wil je nog meer? Best prima vertoeven toch.

Tour de Woonboot

De woonboot beschikt over vier slaapkamers. Bij een hiervan vind je het roer naast het bed. Een uniek detail dus. Daarnaast vind je nog een andere grote slaapkamer die modern is ingericht. De leuke ramen aan de zijkant zorgen ervoor dat je eraan herinnert wordt dat het een échte boot is waarop je slaapt. Voor zo’n bijzondere boot is er ook met bijzonder materiaal gewerkt.  Zo is de grijze trap van staal, de vloer van hout en is het kookeiland gemaakt van een oude werkbank. Via de keuken stap je trouwens gelijk via de openslaande deuren naar het achterdek. Hier heb je maar liefst 15 vierkante meter de ruimte en kijk je uit op de IJhaven. Naast het terras op de het achterdek is er ook nog een ruim dakterras. Ja, het houdt niet op. Met 66 vierkante meter kun je hier natuurlijk de nodige barbecuesessies houden of dikke feesten geven met je maten.

 

 

Dit paleisje geeft het ultieme vakantiegevoel het hele jaar door. Voor  €1.250.000 is ‘ie van jou. Maar let op, want hier komt ook nog zo’n €1.500 per jaar bij voor het liggeld. Wil je nog even rustig een kijkje nemen? Check dan hier meer foto’s. 

Foto’s: Funda
Reageer op artikel:
Woonboot in Amsterdam is een drijvend paleis en staat te koop
Sluiten