Tijd voor classic cocktails, want Woodford Reserve’s Old Fashioned Week staat voor deur

Vanaf 12 tot 19 november is het weer feest in ons kikkerlandje. Tijdens de Woodford Reserve Old Fashioned Week kunnen liefhebbers van klassieke cocktails hun hart ophalen. Deze week draait helemaal om de Old Fashioned, een cocktail die generaties teruggaat tot 1862. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag laten gerenommeerde bars zoals Pulitzer’s Bar, The Flying Dutchmen Cocktails en Door 74 zien hoe deze tijdloze cocktail al meer dan 150 jaar in de smaak valt. Komt dat effe goed uit! 

De Old Fashioned is een cocktail met een rijke geschiedenis en blijft tot op de dag van vandaag een van de meest geliefde klassiekers in de wereld van mixologie en vliegende cocktailshakers.

The Bartender’s Guide

De bekende, maar vooral geliefde Old Fashioned is een van de oudste cocktails uit de geschiedenis. Het recept van Jerry Thomas, oorspronkelijk met bourbon, suiker en bitters, stamt uit het allereerste cocktailboek, ‘The Bartender’s Guide’. Tijdens deze speciale week waan je je als trotse Amerikaan en kun volop genieten van de klassieke versie; de Woodford Reserve Bourbon, maar er is meer! Ook deze cocktail is in alle soorten en maten te ontdekken en die worden door de beste bartenders gemaakt. Nu al aan het kwijlen? Check vooral dit lijstje even.

Cocktails

Voor iedereen die de cocktailwereld wil ontdekken, of zijn vaardigheden wil aanscherpen is plek. Op 12 november organiseert Lotti’s een evenement waar je alles leert over de Old Fashioned. Voor degenen die graag een kijkje achter de schermen nemen is er op 15 november een bar take-over bij The Flying Dutchmen Cocktails. Paar dagen later, op 16 november, kleurt de bekendste voordeur van de Amsterdamse barindustrie rood met een bar take-over van Little Red Door Parijs, cocktailbar nummertje 6 in de prestigieuze ’50 Best Bar’s’ in de wereld, bij speak-easy Door 74.

Voor ieder wat wils

Als klap op de vuurpijl regelt Sins of Sal op 20 november de afsluitparty van de Old Fashioned Week. Hier gaat de internationaal befaamde bar- en restaurant Kink uit Berlijn de week knalled afsluiten. Het belooft een week vol Old Fashion’s te worden met dank aan Woodford Reserve. Ons advies, minimaal één week van te voren stoppen met drinken. ‘T zou zonde zijn als je jezelf na dag 1 al uitschakelt voor de rest van de week, wij zien jullie daar. Hier check jij welke barren allemaal meedoen. Zie je daar!

Reageer op artikel:
Tijd voor classic cocktails, want Woodford Reserve’s Old Fashioned Week staat voor deur
Sluiten