Wings For Life World Run is de unieke digitale hardloopwedstrijd

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het is om opeens nooit meer te kunnen lopen? Hoe het is om volledig afhankelijk te zijn van anderen? Het overkwam Ydwer, Alyssa, Sylvan en Danielle: zij hebben alle vier een dwarslaesie. Soms is het mogelijk om weer opnieuw te kunnen lopen, alleen zijn de onderzoeken en technieken die dit haalbaar moeten maken belachelijk duur. Toch kan voor iemand met een dwarslaesie een verbetering van 1% al een wereld van verschil betekenen. Dat verschil kan alleen behaald worden als er geld ingezameld wordt voor de onderzoeken. Door mee te doen aan de Wings For Life World Run ren jij voor iemand die dat niet meer kan.

Op 8 mei 2022 vindt overal ter wereld de 9e editie van de Wings For Life World Run plaats. Rennend of rollend, het maakt niet uit, iedereen is op dat moment bezig met hetzelfde doel: geld ophalen voor onderzoek naar dwarslaesies.

Wings For Life

Voordat je mee wil doen aan run, moet je wel eerst een bedrag van twintig euro aan inschrijfgeld betalen. Dit bedrag en alle overige donaties gaan volledig naar Wings For Life: een non-profit organisatie die onderzoek doet naar ruggenmergletsel. De organisatie heeft als missie genezing mogelijk maken, daarom investeert de organisatie in allemaal baanbrekende onderzoeken en klinische studies over de hele wereld.

Wings For Life World Run

Bij de run loop of rol je niet een specifieke afstand, maar komt de finish achter jou aan door middel van de ‘virtuele catcher car’. Hierdoor kan echt iedereen mee doen, wat je doel qua afstand ook gaat zijn. De afstand vul je zelf in op de app en daar rol of ren je naar. Leuk detail in de app: tijdens de run word je via de app aangemoedigd door verschillende bekende atleten. De warming up wordt bijvoorbeeld verzorgd door professioneel handbalster Tess Wester. Altijd leuk toch heren. Opgeven is natuurlijk geen optie en dus is de stem van multi-talent op het gebied van dansen, choreografie en fitness Juvat Westendorp er om je maximaal te pushen! Er is geen vaste finishlijn. In plaats daarvan komt de ‘virtuele Catcher Car’ met de stem van schaatser Kjeld Nuis 30 minuten na de start in beweging en zal geleidelijk versnellen om de deelnemers één voor één in te halen. Zodra de Catcher Car een loper heeft ingehaald, is de persoonlijke race afgelopen.

Wings For Life
Foto: Wings For Life Foto: Wings For Life

Onderzoek geeft hoop

In ons eigen land zijn er naar schatting 8000 mensen met een dwarsleasie en daar komen er elk jaar ruim 400 mensen bij. Dit kan komen door een operatie die mis is gegaan, slijtage aan het ruggenmerg of een ongeluk. Zelfs een virus of bacterie kan een dwarsleasie veroorzaken. Het leven voor mensen met een dwarsleasie verandert volledig en ze zijn opeens compleet afhankelijk van anderen. Je lichaam moet volledig opnieuw ontdekt worden en vergt op zowel fysiek als mentaal vlak enorme aanpassingen.
Een voorbeeld van zo iemand is Ydwer van der Heide. Hij kreeg in 2021 een surfongeluk waarbij hij meteen wist: dit is fout. Hij heeft een incomplete dwarsleasie, wat betekent dat hij door revalidatie weer gevoel in zijn lichaam kan terugkrijgen. Hij kan al kleine stapjes zetten en zal dan tijdens de run ook voor een persoonlijk doel van 100 meter gaan. Zet hem op Ydwer!

Doe mee!

Inschrijven is makkelijk. Download de Wings For Life World Run App via je app store. Vul je persoonlijke doel in en start op 8 mei waar je maar wil met wie je maar wil. Met de app kan je ook voorbereidingsruns doen en verschillende playlists downloaden. Organiseer je eigen run of sluit je aan bij een run bij jou in de buurt, maar bovenal: geniet van de run!

Wings For Life
Foto: Wings For Life Foto: Wings For Life
Reageer op artikel:
Wings For Life World Run is de unieke digitale hardloopwedstrijd
Sluiten