Vergeten fles wijn blijkt flink vermogen waard te zijn

Sommige mensen hebben zoveel geluk, dat je je er bijna aan gaat storen. Zo ook deze geluksvogel uit de Amerikaanse staat Californië, die jaren geleden was vergeten dat hij een fles wijn had gekocht. Die bleek enige tijd later wel heel wat centjes waard te zijn.

De geluksvogel in kwestie, Mark Paulson kocht in de jaren 70 een fles wijn op aanraden van vriend Roger Brandt, die hij dan weer heeft leren kennen tijdens een wijnproeverij. Die fles blijkt nu vandaag de dag flink waardevol te zijn geworden, heeft hij even geluk.

Een verhaal over een vergeten gouden investering klinkt ons bekend in de oren trouwens. Onze Mark heeft het geluk aan zijn kont hangen door een fles wijn, de ander had een investering gedaan in crypto en kon zichzelf na de ontdekking flink verwennen met zijn nieuw vergaarde vermogen.

Fles wijn

Mark, die zichzelf een wijnkenner noemt, kocht in de jaren 70 een drie liter fles Domaine de la Romanée-Conti La Tâche voor een kleine 250 dollar. Na de koop was Paulson de fles volledig uit het oog verloren, want al die tijd stond deze waardevolle fles te verstoffen in zijn garage. Totdat Mark een artikel tegenkwam waarin hij las dat precies diezelfde fles wijn,  op een veiling verkocht was voor een schappelijke 81,250 dollar.

Veiling 

Mark bedacht zich geen moment en bracht zijn drie liter fles direct naar het veilinghuis. De wijnkenner dacht eerst aan een prijs tussen de 50.000 tot 80.000 dollar, best een prima winst lijkt ons zo. Niets bleek minder waar. Toen de hamer de koop definitief maakte stond de teller op 106,250 dollar. Katchingggg. Dat is nog eens een lekker rendement. Paulson kon het amper geloven: ‘We waren gechoqueerd, we echt waren helemaal verbaasd. Na de verkoop hebben we elkaar alleen maar geknuffeld en konden we de lach niet van ons gezicht halen’. Dat begrijpen we maar al te goed. Wij gaan na dit nieuws direct kijken of wij nog een verrimpeld flesje in de kelder hebben liggen. Mocht je na dit artikel niets meer van ons vernemen, dan zitten we samen met Mark lekker op de bahama’s.

Reageer op artikel:
Vergeten fles wijn blijkt flink vermogen waard te zijn
Sluiten