5 flessen wijn die het altijd goed doen op een romantische date

redactie 20 Aug 2019 Entertainment

Vrouwen houden van romantiek, dat weten we inmiddels. Dus waarom zouden we van dit gegeven dan ook geen gebruik maken. Om pluspunten te scoren bij je meissie breng je op een date gewoon een goede fles wijn mee. Gezellig praten, aangeschoten worden en van het een komt het ander. Wedden dat het een hete avond wordt?!

Om die punten te scoren op je date moet je natuurlijk niet met een saaie fles aankomen. Grote kans dat je die pluspunten dan weer omzet in negatieve punten en dan moet je de hele avond je best blijven doen om het weer gelijk te trekken. Dat wil je niet. Wij hebben 5 flessen Chianti wijn voor je op een rijtje gezet zodat je die punten gelijk binnen hebt. Deze 5 flessen doen het altijd goed op een romantische date.

1 De Vallaresso Chianti DOCG Riserva

De échte wijnkenners beschrijven de smaak van deze Chianti Riserva als soepel en rond.  De wijn heeft een rijke en volle smaak van rood fruit met een vleugje vanille. Alleen de beste Sangiovese druiven zijn gebruikt voor dit exemplaar uit het topjaar 2015. De Chianti Riserva kost €10,99

2  Vallaresso Chianti DOCG

Als je niet heel veel geld wilt uitgeven, maar toch indruk wilt maken met een wijn met een gruwelijk goede fruitige smaak. Dan is dit jouw fles! De rijpe kersen en de geur van bloemen geven je de waan alsof je in Italië zelf bent. En dat terwijl je of met een picknick kleedje in het stadspark zit of thuis op de bank. Wat wil je nog meer? Tip: deze wijn smaakt extra heerlijk bij een stuk pizza. De Chianti DOCG kost maar  €5,99.

3 De Uggiano Chianti Prestige DOCG

De luxe Uggiano Chianti is een elegante en karakteristieke Chianti uit de traditionele kelders van Azienda Uggiano. Eerder jaargangen van deze Chianti werden keer op keer bekroond met medailles. Met deze fles ga je dus zeker hoge ogen gooien. De Uggiano kost €14,99.

Il Vecchio Maestro Chianti DOCG Riserva

Dit is een echte klassieke Chianti. Het is een zachte en soepele fruitexplosie met lichte tonen van specerijen en kruiden. Deze topper kost je €6,99. Om het hart van je date te veroveren kook je er nog een heerlijke lasagne bij en je bent helemaal binnen.

5  Uggiano Prestige Chianti DOCG Riserva

Dit Toscaanse kunstwerk valt al jaren in de prijzen. Niet gek, want de robijnrode zit vol rood fruit en vanille en dit zorgt voor een ware smaakexplosie. Je geniet van deze fles voor een prijs van €9,49.

 

Reageer op artikel:
5 flessen wijn die het altijd goed doen op een romantische date
Sluiten