Widgets krijgen een grote rol in de Apple Watch-software update

De volgende grote software-update voor de Apple Watch staat klaar. De aankomende watchOS 10 zal zich naar alle waarschijnlijkheid concentreren op widgets als een kernfunctie van de interface van het horloge.

Dat meldt de meestal betrouwbare en goed geïnformeerde Bloomberg-journalist Mark Gurman op basis van ingewijden.

Glances

De Apple Watch had in 2015 een speciale interface voor widgets genaamd Glances, kleine blokjes met informatie uit specifieke apps. Glances werden in latere updates weer uit de software gehaald, ten gunste van een interface die meer gericht was op multitasking. Maar nu zou Apple werken aan een nieuwe interface die het “oude watchOS Glances-systeem en de stijl van widgets die in iOS 14 op de iPhone werden geïntroduceerd” combineert.

Gurman zegt dat het vernieuwde watchOS zal doen denken aan de Siri-wijzerplaat die is geïntroduceerd in watchOS 4. Het is echter nog onbekend wanneer Apple precies van plan is de vermeende software-update uit te rollen.

Widgets

Het nieuwe ontwerp zou gebruikers in staat stellen om widgets te gebruiken voor functies zoals het controleren van het weer, het meten van je huidige sportactiviteit of het bekijken van de kalender, zonder dat je een app hoeft te zoeken en openen.

Apple zou ook werken aan een functie waarbij je de werking van je Apple Watch-knoppen kunt veranderen, zodat je bijvoorbeeld snel een widget tevoorschijn kunt halen. De nieuwe Apple Watch Ultra introduceerde al een extra, programmeerbare knop aan de zijkant.

Updates bij Apple

Geruchten wijzen al langer op de komst van een grote Apple Watch-update. Het redesign moet de horloges nieuw aan laten voelen.

De iPhone krijgt ook een update dit jaar, vermoedelijk bevat iOS 17 slechts kleinere verbeteringen. In de Europese Unie wordt het waarschijnlijk mogelijk apps buiten de App Store om te installeren, waarmee Apple zou voldoen aan nieuwe EU-regels. Andere bedrijven speelden daar al op in, zo zei Microsoft onlangs nog dat ze een eigen Xbox app store voor de iPhone uit willen brengen.

 

Reageer op artikel:
Widgets krijgen een grote rol in de Apple Watch-software update
Sluiten