Unseen showt het werk van de meest talentvolle fotografen

Zin in een toffe fotografie expo? Moet je bij Unseen zijn, de internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. Dit jaar wordt de tentoonstelling voor het elfde jaar georganiseerd. In totaal doen er 78 galeries van over de hele wereld mee aan het evenement in de fameuze Westergasfabriek. Er zijn 65 uitgevers die hun werk tentoonstellen, verdeeld over 9 verschillende installaties. Je ziet hier een fraaie mix van  gevestigde kunstenaars en getalenteerde jonkies. Wij gaan zeker een kijkje nemen.

Internationaal hoog bezoek

Dit is zo’n event waar de crème de la crème op het gebied van fotografiekunst aanwezig is. Zo staat het bekende Grimm Gallery er met een solo van Dirk Braeckman, de Belgische kunstenaar die onze zuiderburen vertegenwoordigde op de Biënnale van Venetië in 2017. Maar ook Ron Mandos toont werk van Julian Rosefeldt, wiens werk onder andere deel uitmaakt van de collectie van het MoMA. Het Duitse Galerie für Fotografie Persiehl & Heinur debuteert dit jaar en toont nieuw werk van de legendarische modefotograaf Sarah Moon. Ook zijn er exclusieve kunstwerken van top kunstenaars te koop, deze worden verkocht onder de 500,-.

NFT’s

Dit jaar zal Unseen voor het eerst een grote hoeveelheid aan fotografie gerelateerde NFT’s tentoonstellen. Je weet wel, die digitale plaatjes die eigenlijk alleen van jou zijn, maar iedereen mag ze gebruiken. Maar goed, het zijn wel grote namen die debuteren met hun NFT-werk. Awoiska van der Molen, Kim Boske en Thomas Albdorf. Allemaal oude bekenden van Unseen, maar debuterend met non-fungible tokens. Wij zijn benieuwd hoe die NFT’s het doen tussen al die adembenemende klassieke beelden. Naast een NFT krijg je ook gewoon een print van wat je koopt, zie het als een twee voor de prijs van één.

Mother nature

Het overkoepelende thema voor deze elfde editie is de natuur. De presentaties en installaties in de Westergasfabriek helpen ons met de verkenningstocht naar de boodschap van Unseen. Kun je nou ook niet wachten? Het evenement vindt van 22 tot en met 24 september plaats en ticket kun je op de kop tikken via unseenamsterdam.com.

Reageer op artikel:
Unseen showt het werk van de meest talentvolle fotografen
Sluiten