Porsche showt eindelijk haar eerste elektrische supercar

redactie 4 Sep 2019 Machines

JAJA! Het is eindelijk zover. Porsche heeft vandaag de Porsche Taycan in wereldpremière laten gaan. Het heeft precies 4 jaar geduurd voordat deze snelheids joekels er eindelijk zijn, maar dan heb je ook wat. En, oh wat is die vet.  Porsche liet wel eerder weten wat de namen zouden zijn en wat voor specificaties erop de auto komen te zitten, maar de doeken en de spanning hielden ze erop, eikels. Maar gasten vandaag is het dan zover en werden de twee auto’s onthuld.

Twee modellen

Porsche heeft de twee asfalt berijders bekend gemaakt. De namen van de modellen zijn; Taycan Turbo en de Taycan Turbo S. Voor de Turbo S is, jammer genoeg, de turbocompressor niet ingebouwd. De functie voor de S bij de supercar is namelijk dat Porsche een modellen lijn gaat creëren, en deze schatjes staan boven aan in de rij. Zo is de bedoeling dat snellere snelheidsduivels worden toegevoegd, maar ook slomere.

Krachtpatsers

Bij beide wagens zijn zeker wat paarden verstopt in de auto. Zo zit bij de turbo 680 pk onder de motorkap. En die zit dan ook binnen 3,2 seconden op de 100 km/u. De grote broer, Taycan Turbo S, heeft echter meer eten op zijn bord gekregen. Zo is hij uitgerust met 761pk. De Turbo S zit dan ook, met een prachtige tijd, binnen 2,8 seconden op de 100 km/u. Bij beide auto babes zijn ook nieuwe snufjes toegevoegd.  Zo hebben ze op de achteras een tweetraps automaat. De eerste versnelling is om weg te vliegen uit stilstand. Waarbij de tweede is ingebracht voor de efficiëntie. Bij ons zijn in ieder geval beiden auto’s met liefde ontvangen.

Schattig prijsje

Beide prijzen van deze geile asfalt berijders zijn gelukkig bekend. Een tippie van de redactie, zorg wel voor een dikke spaarrekening want de prijskaartjes zijn fors.  Zo heeft de Taycan turbo een lucratief bedrag van 157.100 euro en gaat de de grote broer de dealer uit voor, niet schrikken, 191.000 euries. Sparen dus!

Reageer op artikel:
Porsche showt eindelijk haar eerste elektrische supercar
Sluiten