We waren afgelopen weekend bij de Vrienden van Amstel Live

Een van de grootste feesten van Nederland is de Vrienden van Amstel Live. We waren er nog nooit geweest, tot afgelopen weekend. Bij ons werkt Gérard. En het allereerste wat Gérard doet als hij een auto instapt, nog voor de gordel, is de radiozender op de frequentie van 100% NL afstemmen. Er was dus maar één iemand die recht had op de vriendenreis naar de grootste kroeg van Nederland.

Waar waren we?
Vrienden van Amstel LIVE in Ahoy.

Wat was daar?
Een muzikaal sprookjesbal.

Hadden ze daar ook bier?
Ja.

Hoeveel bier hebben we gedronken?
Een stuk of veertien.

Waren we toen dronken?
Gewoon gezellig. We hebben shoarma gehaald op het einde van de avond en al onze exen geappt. Dus ja, vul ‘m zelf maar in.

Nog iets noemenswaardigs aan het bier?
Amstel heeft een nieuw lekker pilsje: Ongefilterd. Oftewel: niet gefilterd bier. Hé. Gaat er meer dan prima in kunnen we zeggen!

Was er nog iets geregeld qua vervoer?
Ha! Grappig dat je het vraagt, want Amstel had een Amerikaanse bolide voor ons geregeld. De Amstel Vriendendienst. Onze Gérard en z’n vrienden werden hiermee opgehaald en kregen bitterballen en de nodige warming-up pilsjes.

Mooi man. Hoe was het daar binnen?
We kregen een special treatment experience, want binnen werden we backstage rondgeleid waar we Broederliefde en Nick & Simon een boks gaven, verder zagen we dat artiesten kunnen pingpongen en FIFA spelen. Nee, er waren geen bakken waarin M&M’s op kleur waren gescheiden. Wel kwamen we erachter dat het een sick ass production is.

Wist je dat?
Er bij Vrienden van Amstel Live meer geluidboxen hangt dan bij een Philips Stadion concert van Guus Meeuwis?

Guus Meeuwis, was die er ook?
Nee, Guus was er niet. Althans, niet gezien. Wie we wel hebben gezien zijn Typhoon, die gast met die baard van Di-Rect, Pascal van Blof, Douwe Bob, Racoon, Nicky Romero, Diggie Dex, Marco Borsato en the good old Golden Earring.

Klinkt als een mooi Hollands feest. Waren er nog meer celebzzz?
Ja man. Het was een drukte van jewelste met BN’ers. Bij het artiestenpodium (waar de zangers en hun vrienden konden hangen) zagen we Arjen Robben, Jeroen van Koningsbrugge en Rico Verhoeven. Die laatste had een V’tje (van Beveiling jwz) op z’n jasje . Dat vonden we erg grappig.

Wat was het leukste van alles?

Het openingsnummer Radar Love. Drummer Cesar Zuiderwijk kwam in een kooi uit het plafond gedrumt. Giga. Verder waren alle Beatles covers bijzonder feestelijk. En die aankleding van het feest, wauw, dat is huge man. Onvergetelijk.

Dus moeten we hier volgend jaar naartoe?
Zeker! Alleen is het al zo goed als uitverkocht. Met de kratactie kun je misschien nog kaarten scoren. Moet je een kratje Amstel halen en misschien lukt het dan nog. We zien je daar!

 

Foto’s: Paul Bergen / Amstel

Reageer op artikel:
We waren afgelopen weekend bij de Vrienden van Amstel Live
Sluiten