Jij wilt op vakantie met deze zieke op waterstof varende catamaran

Bij FHM houden we ervan om belachelijk zieke vervoersmiddelen uit te lichten, waarbij dit project speciaal voor ons gemaakt lijkt te zijn. Het zit nog in de ontwerpfase, maar de mensen van Ruma Design laten alvast zien het nodige in hun mars te hebben. Ze presenteren een inkijkje in de op waterstof varende geluidloze Migma catamaran met een kneiterziek design.

Catamaran

Een catamaran op het water zien is sowieso al een lust voor het oog, maar dit model overschrijdt alle verwachtingen. Het gaat om een op waterstof gedreven catamaran, de Migma. De naam is afgeleid uit het Grieks en staat voor mengsel. Deze naam is gekozen vanwege de complexe technologie in combinatie met natuurlijke eigenschappen, zoals de waterstoftank die fungeert als energiebron. De waterstoftank zal worden aangesloten op een elektrische motor, waardoor er eindeloos lange afstanden op zee kunnen worden overbrugd met de tweepuntige boot. Het zieke is dat door de elektrisch aangedreven motor er bijna geen geluid zal zijn. Dat betekent dat je bij elke haven waar je aankomt beter stiekem ’s nachts kan aanmeren, aangezien er overdag binnen een paar minuten een horde mensen foto’s van je superboot staan te maken. Het moge dan ook duidelijk zijn dat dit model voor de grote (lees: rijke) spelers is bedoeld.

Infinity pool

Hoewel het echt nog gaat om een concept, laten de afbeeldingen al weerzinwekkende dingen zien. Het gaat om een superjacht van ongekende luxe, met aan de achterkant een infinity pool, terwijl in het midden een prachtige ovalen tafel met stoelen is geplaatst. Je hebt van bijna alle plekken een 360 graden uitzicht op zee door de rondlopende glazen ramen. Wat het nog lijper maakt, is dat dit glas over slimme technologie beschikt waardoor ze kunnen worden zwart gemaakt. Als je een seksueel jachtfeest in gedachten had, zit je dus op deze boot ook meer dan goed.

Reageer op artikel:
Jij wilt op vakantie met deze zieke op waterstof varende catamaran
Sluiten