Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Bahrein

Jaja, het gaat dan toch eindelijk beginnen. Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat dit jaar in van start in Bahrein en wij van FHM kunnen niet wachten op een nieuw seizoen vol spektakel. Worden het dit jaar weer Max Verstappen en Red Bull Racing die met de winst naar huis gaan of gaan we verrast worden door iemand anders? Dit kan je in ieder geval verwachten van de Grand Prix van Bahrein.

In het Midden-Oosten zal de strijd losbarsten. Dit weekend is er iets ander dan normaal, want vrijdag zal de kwalificatie plaatsvinden en zaterdag de race vanwege de ramadan.

Even wennen

Donderdag hebben we de eerste en tweede vrije training kunnen aanschouwen. Tijdens de eerste vrije training zagen we dat veel coureurs nog een beetje moesten wennen aan de nieuwe raceauto. Verstappen bijvoorbeeld zei dat de auto erg ‘aan het springen was en heel slecht schakelt’. De wereldkampioen was dus allesbehalve tevreden over de RB20. Sergio Pérez wist ook geen goede zaken te doen en mocht tekenen voor de twaalfde positie. Het andere team van Red Bull daarentegen, waar Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo rijden, kende een goede eerste vrije training. Tsunoda werd knap vierde en Ricciardo had met een tijd van 1.32.869 de beste tijd van allemaal. Lando Norris en Oscar Piastri van McLaren zaten tussen de twee coureurs. Zij ondervonden een stabiele training en eindigde op de tweede en derde positie. De andere topteams als Ferrari en Mercedes waren ook nog zoekende.

Tweede vrije training is voor Mercedes

Hoewel het in de eerste training wat minder ging, kende Lewis Hamilton en George Russell een betere tweede vrije training. De heren uit Engeland waren de twee snelste coureurs. Hamilton was de snelste met een tijd van 1.30.374 en Russell volgde hem met een tijd van 1.30.580. Wie ook zijn stempel wist te drukken was de veteraan Fernando Alonso. De coureur van Aston Martin werd in de eerste vrije training al vijfde en mag nu tekenen voor een derde plaats. De oude wereldkampioen heeft een stabiele start, maar de vraag is of hij deze lijn het hele weekend kan doortrekken. Beide Red Bulls waren weer niet op z’n best. Verstappen werd weer zesde en Pérez tiende. Moeten we vrezen voor een teleurstellende Red Bull dit weekend of weten ze nog een ommekeer te maken?

Het programma van Bahrein

De derde en laatste vrije training waarin we hopelijk wat meer de ware aard van de auto’s zullen zien zal vanmiddag plaatsvinden om 13:30 uur. Aan het eind van de middag zal dus de kwalificatie van start gaan. Deze begint om 17:00 uur. De race, die normaal gesproken op zondag is, zal dus nu op zaterdag te zien zijn vanwege de ramadan. Toch wel belangrijk om even in je agenda te zetten. De start van de race is om 16:00 uur. Alle tijden zijn in de Nederlandse tijd.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Bahrein
Sluiten