De mooiste reacties op de warmste nacht aller tijden

Redactie 27 jul 2018 Entertainment

Zooo hè. Heb je ‘m overleefd? De warmste nacht aller tijden. Heel Nederland was gisteravond verandert in een bloedhete Spaanse stad. Afgelopen nacht kwam de temperatuur in officiële meetplaats De Bilt niet onder de 23,4 graden. Daarmee was het een officiële tropennacht.

Ventilatoren draaiden overuren, de muggen hadden de nacht van hun leven en de lichaamsdelen plakten lekker wel met een paar zweterige magneten aan elkaar verbonden. Hiervoor stond het record op naam van die broeierige nacht van 9 augustus 2004, toen het kwik op z’n laagst 20,8 graden bedroeg. 27 juli 2018 heeft at record dus echt aan flarden gethermometerd. Het allerwarmst was het in Deelen in Gelderland, daar kwam de temperatuur niet onder de 24,6 graden. Leuk feitje voor tijdens de vrijmibo straks: in Nederland is het op dit moment warmer dan in Andalusië.

Hoi global warming

Pfoe hé, wat een hitte. De liefhebbers hoeven niet te treuren, want aankomende nacht wordt het gewoon nóg een keer zo lekker warm! De kans is reëel dat records dan opnieuw verbroken zullen worden. In de tussentijd kunnen we de zieke hittegolf die heerst over de hele wereld, moeilijk níet in verband brengen met global warming. Leonardo DiCaprio meldde het al op Insta, in 2018 hebben al 35 locaties over de hele wereld hitterecords neergezet. Hoezo klimaatcrisis, Trump?

#Regram #RG @algore: Most of us are feeling extreme heat this summer. I’m worried that 2018 will add to the concerning trend where 17 of the 18 hottest years on record have occurred since 2001. Nearly every continent has experienced multiple record breaking heat events this year. This cannot become a new normal. We must use our voice and our votes to solve the climate crisis.

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Grappigste reacties op de warmste nacht aller tijden

Anyway, buiten dat die trend best zorgwekkend is, is het op dit moment wel gewoon genieten met de mediterraanse zomer. Uiteraard heeft de voltallige Nederlandse bevolking het nodige te zeggen, mauwen of klagen over de hitte en de warmste nacht aller tijden. We zijn het welbekende sociale netwerk Twitter ingedoken en filterden er een vijftal lekkere reacties uit aan de hand van de nu al prachtige #plaknacht.

HET IS WARRUM, TIS HEET!

A post shared by Kaj Gorgels (@kajstypetjes) on

Foto: Chris Riemens zelf

Reageer op artikel:
De mooiste reacties op de warmste nacht aller tijden
Sluiten