Een warm bad verbrand meer calorieën dan je zou denken

Een welverdiend bad nemen na een dag hard zwoegen is natuurlijk hemels, maar wat als we vertellen dat je er ook je welvaartsbuikje mee kan downgraden. 

Studie

Hoe mooi zou de wereld zijn als je na een lange dag in bad kunt plonsen en meteen wat calorieën er af ramt? Ja, erg mooi. De onderzoekers van de Loughborough University voerden een studie uit, om te zien wat er zou gebeuren wanneer ze de kerntemperatuur van een persoon omhooggooien. Het blijkt dat het verwarmen van je lichaam daadwerkelijk calorieën verbrand. De mannen die aan dit onderzoek meewerkten werden circa 60 minuten in een warm bad gezet en verbrandden toen 130 calorieën. Dat staat gelijk aan een wandeling van ongeveer een halfuurtje.

bath bathing GIF

Hulp

De studie werd uitgevoerd omdat wetenschappers wisten dat mensen die moeten afvallen moeite hebben met discipline en dus ook hun eet/trainingsschema’s. Ze waren op zoek naar andere manieren om mensen te helpen met het verbranden van calorieën. Het is niet dat ze het mensen makkelijker wilde maken als het ging om het overslaan van oefeningen. Maar ze waren op zoek naar een manier om het allemaal net wat makkelijker te laten verlopen. We willen je met alle liefde vertellen dat je je dagelijkse wandeling voor een stomend bad kunt inruilen, maar dat is helaas niet het geval. Maar alle kleine beetjes helpen.

Gezond

Voor het slapen in een warm bad duiken kan je lichaam helpen sneller in slaap te vallen en is natuurlijk kapot chill. En een goede nachtrust voegt ook toe aan een gezonder leven. Daarnaast kan het de kans op natuurlijke wijze sinuspijn en -congestie verlichten, pijnlijke spieren kalmeren en zelfs de bloedstroom verhogen. Vorig jaar bleek uit een studie dat zwemmen vermoeidheid, stress en pijn sneller verminderd dan een douchebeurt. Misschien tijd om een badkuip aan te schaffen? Of een zwembad als je toch bezig bent, al is het maar zo’n goedkoop opblaas ding.

Reageer op artikel:
Een warm bad verbrand meer calorieën dan je zou denken
Sluiten