Wannahaves: Motorola’s flexibele smartphone die je om je pols kunt dragen

Motorola heeft iets leips bedacht waarover we niet kunnen wachten om het je te vertellen. Ze hebben een gloednieuw concept onthuld voor een flexibele smartphone die je daadwerkelijk om je pols kunt dragen. Ja, je hebt goed gelezen: het lijkt net op iets uit Back to the Future.

Motorola heeft gewerkt aan dit flexibele smartphoneconcept dat is ontworpen om ongelooflijk veelzijdig te zijn. Stel je een smartphonescherm voor dat letterlijk om je pols kan buigen en kan veranderen in een smartwatch.

Foto: Motorola

Flexibel

Deze gadget is niet alleen een cool idee, het is een volwaardig werkend prototype. Het heeft een flexibel OLED-scherm dat is ontworpen om ben te zijn tegen buigen en vouwen wat een behoorlijk indrukwekkend staaltje techniek is. Het idee erachter is om gebruikers de flexibiliteit te geven om te schakelen tussen een smartwatch en een smartphone is de dat ze twee afzonderlijke apparaten hoeven mee te nemen. Het draait allemaal om gemak en aanpassingsvermogen. Het display is niet het enige dat buigzaam is aan dit concept. Het apparaat zelf kan buigen zodat het comfortabel om je pols kan dragen. Het is alsof je een stukje van de toekomst op je arm hebt.

Foto: Motorola

Alles in 1

Nu vraag je je misschien af wat de bruikbaarheid van deze gadget is. Het mooie ervan is dat je het in verschillende modi kunt gebruiken. Wanneer je onderweg bent en snel toegang tot meldingen nodig hebt, functioneert hij als smartwatch. Maar als je meer tijd hebt en een groter scherm nodig hebt voor taken als browsen, video’s bekijken of gamen, kun je het rechtzetten. Voilà: een volwaardige smartphone!

Van alle gemakken voorzien

De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk erover na om te gaan joggen met je telefoon stevig om je pols gewikkeld, of om een compact apparaat te hebben dat je gemakkelijk mee kunt nemen als je onderweg bent. Het gaat erom het gemak van een smartwatch samen te voegen met de mogelijkheden van een telefoon in één handig pakket.

Foto: Motorola

Hoewel dit concept zeker intrigerend is, moet je er rekening mee houden dat het zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt en er dus geen officiële releasedatum of prijs is. Motorola staat erom bekend de grenzen van telefoon-design te verleggen, dus dit zou sneller werkelijkheid kunnen worden dan we denken. We kunnen niet wachten om dit futuristische gadget in actie te zien en te ontdekken wanneer we het in handen (of polsen) kunnen krijgen.

Reageer op artikel:
Wannahaves: Motorola’s flexibele smartphone die je om je pols kunt dragen
Sluiten