Wannahaves: Jackery onthult baanbrekende daktent op zonne-energie

Dus, raad eens wat er dit jaar veel ophef veroorzaakt op de International Consumer Electronics Show? Jackery, het coole bedrijf uit Oakland dat zich bezighoudt met draagbare energie en groene energieoplossingen voor buiten, heeft zojuist een bommetje gedropt: een daktent met ingebouwde zonnepanelen! 

Laten we even terugspoelen. Jackery is al sinds 2012 toonaangevend op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Ze begonnen in 2016 met draagbare energiecentrales en voegden in 2018 toe aan de mix, waardoor ze een grote speler op dit gebied werden. Snel vooruit naar nu, en ze hebben dit overlandbeest onthult op de CES.

Foto: Jackery

Ins en outs

Het heet de Jackery Solar Generator for Rooftop Tent. Stel je een daktent met harde schaal voor met een driehoekige A-framevorm, begrepen? Neem nu dat naar voren gerichte paneel en ruil het voor een groot zonnepaneel, en sluip er nog twee uitschuifbare zonnepanelen in. Boom! Verdrievoudig de zonne-energie en bereik tot 1000 watt onder de zon (idealiter gesproken) al dit voedt een draagbare E1000 Plus-krachtcentrale van 1,26 kWh, waardoor je een koel vermogen van 2000 watt aan wisselstroom krijgt. Bonus: de tent kan worden opgeladen terwijl je onderweg bent.

Foto: Jackery

Concurrentie buitenspel zetten

Jackery bleef niet bij de technische zaken, ze hebben ervoor gezorgd dat deze badboy kan concurreren met de beste daktenten die er zijn. De tent heeft een clamshelldesign, is volledig geïsoleerd en is dankzijn de waterdichte stof bestand tegen alle weersomstandigheden. Bovendien gaat het niet alleen om stroom: binnen heb je dimbare gekleurde verlichting en een comfortabel traagschuimmatras. Geen wonder dat het een Red Dot Design Award heeft gewonnen!

Het is nog steeds een concept op CES, maar er wordt gezegd dat het zich opmaakt voor productie dit jaar. Houd dus je ogen open: deze daktent op zonne-energie komt misschien eerder op de markt dan je denkt.

Reageer op artikel:
Wannahaves: Jackery onthult baanbrekende daktent op zonne-energie
Sluiten