Walvissen geven Noorse kajakker de dag van z’n leven

redactie 12 Jul 2019 Entertainment

In het Noorse Skjervøy, waar het Noorderlicht vaker te zien is dan een lekker rood Hollands ruggetje bij Scheveningen op de eerste zonnige dag, kreeg deze kajakker de verrassing van z’n leven toen hij tijdens het peddelen opeens werd omsingeld door maar liefst drie vrolijke walvissen.

View this post on Instagram

Skjervøy / Kågen. Fantastiske Nord-Norge ? #midnightsun #norway #skjervøy #mittnorge #nature #ilovenorway #sea #sunset #mood #therapy #igdaily #iphonex #instapic #instagood #instadaily #bestoftheday #webstagram #opplevnorge #solvangimage #visitnorway

A post shared by Bjørn Inge Solvang (@bjornsolvang) on

Morten Bjørkmann mag graag ronddobberen op de wateren in het uiterste noorden van Noorwegen en kent de regio dan ook goed. De Noor heeft al talloze walvissen en orka’s gespot die naar het gebied komen om te jagen op vette haring. Ook nu was Morten van plan een glimp op te vangen van deze majestueuze zwemmende zoogdieren.

View this post on Instagram

It’s pretty amazing to live in a place where our neighbour countries offer so many different possibilities and where these kind of views are possible during winter. #norway #whales

A post shared by Eeva Mäkinen (@eevamakinen) on

Deze keer wisten de bultruggen hem de mooiste ervaring te geven door totaal onverwacht met z’n drieën tegelijk op te duiken en met een gigantische plons weer in het ijskoude water te landen. De verbijstering is absoluut aanwezig na de buitengewone actie van de walvissen. Zulke mooie reuzen zo dichtbij op de gevoelige plaat vastleggen is vrijwel niemand gegund.

Droomplekken

Reageer op artikel:
Walvissen geven Noorse kajakker de dag van z’n leven
Sluiten