Walid Benmbarek & Khalid Alterch over Mocro Maffia seizoen 5: “Het meest onvoorspelbare seizoen tot nu toe”

Het vijfde seizoen van Mocro Maffia staat op het punt te ontploffen. Waar Nederlandse series meestal echt niet om aan te zien zijn omdat het gewoon té cringy is, mogen we trots zijn op deze Hollywood-waardige productie. In een interview met Walid Benmbarek (Adil) en Khalid Alterch (Tonnano) gaan we erachter komen hoe dit seizoen weer voor mindfucks gaat zorgen én verklappen ze dat Margot van de catering een heerlijke muzieksmaak heeft. Als we Walid en Khalid mogen geloven, en heel veel betere bronnen krijg je niet, gaat dit seizoen onvoorspelbaarder worden dan ooit tevoren. Het seizoen moet nog uitkomen maar wij zitten alvast op het puntje van onze stoel.

Aanstaande vrijdag 2 juni begint het nieuwe seizoen op Videoland en mag je elke week smullen van een nieuwe aflevering.

Wat kunnen we verwachten van jouw personage dit seizoen?
Walid: Er staat nog veel te gebeuren met Adil aangezien hij een van de meest gezochte criminelen in Nederland is. Het wordt nog een stukje zwaarder voor hem dit seizoen, spannender en heftiger. Hij gaat een hoop meemaken.

Wat is er anders aan het nieuwe seizoen van Mocro Maffia in vergelijking met voorgaande seizoenen?
Walid: In seizoen 5 gebeurt het meest onverwachte tot nu toe. Het seizoen is nooit voorspelbaar, maar ik denk dat dit het meest onvoorspelbare seizoen wordt. Ik was echt totaal dat ik dacht van: ‘hoe dan?’
Khalid: Voor Tonnano is de grootste vraag in heel dit seizoen: is hij loyaal of is hij een viezerik? Gaat hij ze verraden, of doet hij dat niet. Bezwijkt hij onder druk, of niet. Daar kom je pas op het einde achter, als hij er nog is tenminste.

Dit wordt alweer het vijfde seizoen van Mocro Maffia, wordt de serie niet te veel uitgemolken?
Walid: Nee, dat gevoel heb ik nog geen een keer gehad. Zolang de kijkers en wij blijven kijken en denken van ‘wow’, dan denk ik dat het goed is. Elke keer denk ik ‘jeetje, hoe kan je dit verzinnen’. Zolang dat gevoel blijft, is het goed.

Wat is een speciale interactie of ervaring die je hebt gehad met je fans?
Walid: Wat mij nu opvalt en wat ik grappig vind, is dat wanneer ik op Schiphol ben en bij de marechaussee of douane aankom en ik mijn paspoort laat zien, dat ze grapjes maken als “heb je wat wit bij je?” Soms duurt het even tot het kwartje valt en weet ik niet wat ze ermee bedoelen, totdat ik mij realiseer dat ze de serie hebben gezien. Dat zijn wel de meest komische momenten. En ik zie ook vaak dat als ik in de rij sta de marechaussee kijkt van ‘hey dat is ‘m’.

Hoe bereid jij je voor op je rol van Adil? Doe je research of praten je met mensen uit het werkveld?
Walid: Nee, ik ken niemand uit dat wereldje. Ik zou het ook niet interessanter maken dan het is. Ik ben niet zo’n acteur die research doet, ik probeer gewoon iets neer te zetten wat ik op dat moment denk dat goed is of werkt. Ik overleg met de regie en schrijvers, wat de karakteromschrijving en eigenschappen zijn van het personage, waar komt hij vandaan en wat heeft hij meegemaakt. Vanuit daar zet ik iets neer en dan hoop ik dat het werkt. Zo benader ik het. Een acteur moet ook creatief genoeg zijn om te verzinnen hoe hij een geloofwaardige crimineel, romantische man of advocaat moet neerzetten bijvoorbeeld. Daar hoef je niet altijd research voor te doen. Daarvoor heb je het talent om acteur te zijn.
Khalid: Ik speel een babbelzieke Rotterdammer. En ik denk dat niemand zich kan voorbereiden op het personage van Tonnano. Het is geen gewiekste crimineel, hij kan ook niet schieten en het lukt hem allemaal niet altijd. Ik denk dat hij het gewoon echt van z’n karakter en charme moet hebben.

Wat maakt Mocro Maffia volgens jou zo populair onder de kijkers?
Walid: Wat heel mooi is, is dat het een diverse en gekleurde cast is waar heel veel mensen naar kijken en een gevoel van herkenning hebben.
Khalid: Qua filmstijl en productie is het gewoon op een Amerikaans level. Het lijkt op een Amerikaanse misdaadserie en ik denk dat dat de grote kracht is.

We stellen ons zo voor dat niet altijd alles in een keer goed gaat op de set. Wat was voor jou het meest opmerkelijke moment op de set van het nieuwe seizoen?
Walid: Ik had wel een aardige blooper afgelopen seizoen. Zo was er een scene waarin ik een telefoon moest weggooien. Die telefoon ging toen kapot, terwijl het een dure telefoon was die helemaal niet kapot mocht. Dus dat was eigenlijk niet helemaal een succes.
Khalid: Er is een scene waarin ik een auto sloop. Het was niet de bedoeling dat die auto echt zo erg kapot zou gaan. Hij mocht wel enige schade hebben, maar dat zou gecontroleerd moeten worden, maar ik heb hem gewoon zelf naar de tyfus geholpen. Maar dat is niet echt een blunder, dat noem ik gewoon een wijziging die pas duidelijk werd toen het opgenomen was.

Vandalisme stond dit seizoen dus centraal haha.
Khalid: Haha, ja dat moet ook toch. Als ik een stoel moet gooien verwacht ik ook dat ik echt een stoel mag gooien.

Stel dat er een zesde seizoen komt, welke acteur of actrice zou jij een goeie toevoeging vinden aan de serie?
Walid: Werner Kolf zou ik een hele goeie toevoeging vinden. Ik vind het een hele sterke acteur die echt wel wat kan toevoegen aan de serie.
Khalid: Ik wil vooral een grotere rol voor Selim. Ik vond sommige acteurs gewoon exceptioneel goed voor de hoeveelheid screentijd die ze krijgen. En dat is bij Selim vooral, Ismael El Tarhabi.

Als je één woord moest kiezen om het vijfde seizoen van Mocro Maffia te beschrijven, wat zou dat dan zijn?
Walid: Onvoorspelbaar.
Khalid: Spannend.

Vluggertje met FHM

 1. Wie heeft de beste en slechtste muzieksmaak op de set?
  Khalid: Margot, Margot van de catering! Ja, exceptionele muzieksmaak, echt waar. Old school hiphop, maar echt niche hé, top! Margot heeft gegarandeerd gewonnen. Slechte kan ik niet opnoemen, maar Margot honderd procent.
 1. Wie heeft de beste en slechtste kledingstijl
  Khalid: In de film vind ik dat Tonnano er het beste uitziet, beetje flashy. Maar ik kan ook heel goed begrijpen als heel veel mensen hem heel lelijk vinden met die shirtjes. Het zijn afschuwelijke shirtjes, maar ik vind ze prachtig. Dus eigenlijk vind ik hem en de slechtste en de beste.
 1. Wie is er het best en het slechtst met de dames?
  Walid: Ik denk dat Nasrdin het best is met de dames en Ice (Khalid) het minst.
 1. Wie raakt er als eerst in de problemen bij een avondje uit?
  Walid: Ice, maar voornamelijk meer omdat hij heel bekend is. Ik denk dat hij vooral op die manier in de problemen komt.
 1. Wie is er altijd te laat?
  Khalid: Ik denk dat wij wel echt altijd op tijd zijn hoor. Op de set kan je ook niet te laat komen, nee dat kan niet. Als je te laat komt op de set heb je het wel erg bont gemaakt. Vaak word je ook gewoon opgehaald.

We zijn druk bezig met de FHM500. Wat is jouw top drie van mooiste vrouwen van Nederland?
Walid: Ik zet mijn vrouw op nummer één, op nummer twee zet ik Jutta Leerdam en op drie Maan.
Khalid: Nee, daar komen alleen problemen van.

Benieuwd naar wat er staat te gebeuren in het explosieve vijfde seizoen van Mocro Maffia? Vanaf aanstaande vrijdag 2 juni staat het nieuwe seizoen op Videoland!

Reageer op artikel:
Walid Benmbarek & Khalid Alterch over Mocro Maffia seizoen 5: “Het meest onvoorspelbare seizoen tot nu toe”
Sluiten