Walibi opent de allereerste hybride achtbaan van Europa in 2019

redactie 20 dec 2018 Entertainment

Primeurtje voor ons landje. Walibi opent op 1 juli 2019 daar de allereerste hybride achtbaan van Europa. De oude Robin Hood ondergaat momenteel de verbouwing tot spectaculaire hybrid coaster. 

De achtbaan krijgt houten ondersteuningen en een stalen baan. Een ritje in de coaster gaat retesnel, maar liefst 92 kilometer per uur, 12 kilometer sneller dan de Robin Hood. Dat is een fikse snelheid. Een hybride achtbaan is een type achtbaan waarbij er een combinatie is gebruikt van hout en staal voor de gehele constructie.

Untamed

De grote verbouwing van de Robin Hood wordt gedaan door Rocky Mountain Construction. Een groot bedrijf uit Amerika. De achtbaan gaat de Untamed heten en is zo’n 1085 meter lang. De achtbaanbouwer onthulde verder nog dat de coaster een keer over de kop gaat en dat er een zogenaamde liftheuvel aanwezig is. Een vet ritje zal het dus ongetwijfeld worden.

Volgend jaar zomer het eerste ritje

Vorige maand maakte Walibi bekend dat de achtbaan 36,5 meter hoog gaat worden. De werkzaamheden liggen op dit moment helemaal op schema, dus als het goed is kunnen we in juli 2019 ons eerste ritje maken in de Untamed. Er komt veel kijken bij het maken van zo’n zieke achtbaan. Check hieronder the making of Untamed.

Looopings

Reageer op artikel:
Walibi opent de allereerste hybride achtbaan van Europa in 2019
Sluiten