Nederlandse jachtenpapi’s van Wajer lanceren Wajer 44 op spectaculaire wijze

In Nederland zijn we goed in boten bouwen. Van miljoenenjachten met helidecks tot aan hypermoderne speedboten. In dat laatste geval kom je al snel uit bij Wajer. Hun laatste wapenfeit is de Wajer 44, die op spectaculaire wijze is onthuld in Saint-Tropez.

Bij Saint-Tropez denk je natuurlijk aan de mondaine jachthaven waar zo’n schuit vol gas door het azuurblauwe water scheurt, maar Wajer besloot het iets anders aan te pakken. Ze lieten 350 genodigden naar Hotel Le Beauvallon komen, om daar voor het eerst kennis te maken met hun laatste creatie. Niet in de nabijgelegen oceaan, maar in het zwembad van het hotel.

Wajer 44
Foto: Wajer Foto: Wajer

Volgens Dries Wajer, El Presidente van Wajer, was dat een heel karwei. “Dat was nog een hele prestatie. Maar zoals bij de ontwikkeling van al onze jachten willen we blijven verrassen.” Dat is in elk geval goed gelukt, want het levert een interessant tafereel op.

Wajer 44

De aanschafprijs van de Wajer is 2 miljoen euro. Een behoorlijk prijskaartje, maar toch zijn er al 25 van besteld. Als je een rijk gevulde portemonnee hebt, dan snappen we dat ook wel. Dit is een flashy speedboot van het zuiverste soort. Strakke lijnen, pure snelheid en moderne snufjes. Zo beschik je over Smart Boating: hiermee kun je via een app allerlei zaken van je boot bedienen. Denk aan de ankerpositie van je boot, airconditioning of het in- en uitklappen van de hydraulische zwemtrap.

Met de twee Volvo IPS650 motoren kun je een topsnelheid behalen van 40 knopen, wat neerkomt op zo’n 75 km/u. De cabine biedt overnachtingsmogelijkheden voor twee personen. Het bed is simpel te transformeren in een zithoek met eettafel en uiteraard is er ook een badkamer met douche en toilet aanwezig. In het gezellige bijkeukentje heb je de beschikking over een koelkast, spoelbak, koffiezetapparaat en ijsmachine. Prima weekend-weg-bootje dus, die Wajer 44.

Om af te sluiten met de woorden van Dries: “Het is een echte Wajer met optimale verhoudingen, kenmerkende strakke lijnen, tijdloze uitstraling en een perfecte balans tussen sportiviteit en comfort.” Meer info vind je op Wajer.com. Heb je toch liever iets groters? Misschien moet je dan even een kijkje nemen bij Feadship.

Gallery

 

Reageer op artikel:
Nederlandse jachtenpapi’s van Wajer lanceren Wajer 44 op spectaculaire wijze
Sluiten