Waarom wij volgens Elon Musk waarschijnlijk in een computersimulatie leven

redactie 18 aug 2016 Entertainment

Als een dorpsgekkie het zou roepen dan zou je hem waarschijnlijk uitlachen en verder gaan met een banaan lezen. Maar daar zit nou net de crux. Want Elon Musk heeft het gezegd. En da’s allerminst een gekkie. Elon is een van de meest succesvolle en innovatieve ondernemers van de 21e eeuw. Hij is de oprichter van PayPal, SpaceX en Tesla. Zo iemand mag je dus best serieus nemen. 

Veertig jaar geleden hadden we pong. Tegenwoordig hebben we volledige realistische 3D werelden waarin we kunnen rondlopen. Binnenkort zul je dankzij gadgets als de Oculus Rift je zintuigen kunnen verplaatsen naar een simulatie. Er zal steeds meer mogelijk worden, de computers en de technologieën blijven maar verbeteren. Wat zal er dan over 10.000 jaar wel niet mogelijk zijn?

Elon denkt dat het zeker mogelijk zal worden om een simulatie van de wereld te creëren zoals de wereld nu bestaat. Een simulatie waarin de gesimuleerde mensen het zelfde ervaren zoals jij dat nu doet. Volgens hem moet ten minste één van de volgende drie aannames waar zijn. 

1) De mensheid sterft uit. Dat gebeurt voor we technologisch gezien, slim genoeg worden om zo een simulatie te creëren.

2) De mensheid zal nooit geïnteresseerd zijn om een simulatie van de wereld te maken.

3) We zitten momenteel in zo’n computer simulatie die is gemaakt door mensen uit de toekomst.

Ehm, ja. Stof tot nadenken dit. Elon legt het hieronder nog een keerje uitgebreid uit. Fascinerende gedachte wel. 

Reageer op artikel:
Waarom wij volgens Elon Musk waarschijnlijk in een computersimulatie leven
Sluiten