Dit is de reden waarom Mike Tyson voor elke wedstrijd huilde

We kennen Mike Tyson allemaal als de beruchte bokser die veel tegenstanders heeft laten huilen. Maar zo berucht was Tyson helemaal niet. Ooit vertelde hij dat hij twee kanten heeft. Eén kant, die wat meer bescheiden is, kwam naar voren vlak voordat hij de ring inging. Je zag hem op een manier die je niet snel zou verwachten.

Hij wordt beschouwd als een van de beste vechters ter wereld en bouwde een angstaanjagende imago op. Met zijn krachtige stoten die tot nu toe maar weinig boksers kunnen evenaren is de zwaargewichtkampioen een legende in de bokswereld.

Tranen

In de podcast Hotboxin’ With Mike Tyson vertelt de oud-bokser aan acteur William Shatner waarom hij zo emotioneel was voor een gevecht. Hij geeft aan dat hij vrijwel altijd huilde voor een duel. De reden hiervoor was om zich goed voor te bereiden om te veranderen in iemand die hij niet mag. De gast in de podcast, Shatner, vond het een nogal verhelderende uitspraak.

Ander Persoon

Voor Tyson moest hij iemand zijn die hij niet wilde zijn. Het bracht volgens hem jaloezie, afgunst, schuldgevoelens en allemaal andere slechte eigenschappen met zich mee. Hij vond het daarom ook jammer dat de media hem zou definiëren aan de hand van de momenten dat hij in de ring had. Het is niet zoals hij normaal gesproken is, geeft de bokser aan.

Waardering

Op sociale media krijgt Tyson ook veel waardering van zijn fans. Hij wordt dan ook vergeleken met de Hulk. Als hij bokst, is hij de Hulk en wanneer hij niet bokst wordt hij de rustige Bruce Banner. Verder vinden mensen hem een interessant gesprekspartner waarmee je diepgaande gesprekken kan voeren. Tyson ontvangt veel respect vanwege het feit dat hij zo goed bewust is van zijn eigenschappen. Veel fans zijn gefascineerd door het bijzondere verhaal van Tyson en kunnen hem hierdoor alleen maar meer waarderen.

Reageer op artikel:
Dit is de reden waarom Mike Tyson voor elke wedstrijd huilde
Sluiten