Vrouwen vinden mannen met baard officieel aantrekkelijker

Redactie 27 feb 2017 Entertainment

Veel mannelijker dan een baard gaat een man niet worden. Het onderscheidt de jongetjes van de woeste mannen. Daarnaast kan het handig zijn om littekens of een lelijke huid te verbergen.  Een baard is zogezegd de shit. Niet alleen voor ons, ook de vrouwen zijn de mening toebedeeld.

FHM-Beard4

Een studie gepubliceerd in de Journal of Evolutionary Biology heeft ontdekt dat over de hele wereld gezien mannen met baard aantrekkelijker worden gevonden dan die zonder. Onderzoekers hebben 8.520 vrouwen gevraagd mannen te beoordelen op verwachte relatieduur. Ze konden kiezen uit bebaarde en gladgeschoren mannen. Een ongelooflijk aantal van 8.520 vrouwen prefereert hun man ongeschoren. Een perfect score van 100% dus! Blijkt dat een baard een indicatie is van sociale dominantie en volwassenheid.

Dit is wat de onderzoekers zeiden:

“Male-typical facial features such as a pronounced brow ridge and a more robust jawline may signal underlying health, whereas beards may signal men’s age and masculine social dominance. However, masculine faces are judged as more attractive for short-term relationships over less masculine faces, whereas beards are judged as more attractive than clean-shaven faces for long-term relationships.”

Je weet wat je te doen staat. Niet meer scheren, maar trimmen. Laten groeien die baard en je scoort vrouwen bij de vleet.

FHM-Beard3

 

 

Reageer op artikel:
Vrouwen vinden mannen met baard officieel aantrekkelijker
Sluiten