Volkswagen komt met een dikke nieuwe Touareg V8

redactie 27 Feb 2019 Machines

Kortgeleden onthulden onze vrienden van Volkswagen nog de gloednieuwe T-Roc. Mocht je die nou vet vinden, dan hebben de Duitsers nog een verrassing voor je klaarstaan. Deze aangename surprise komt in de vorm van een oppermachtige nieuwe Volkswagen Touareg V8 TDI. In deze bak ben je de koning van de weg. 

Deze moddervette Touareg heeft alles. Hij is groot, krachtig, snel én elegant. Ook is ‘ie voorzien van een fraai interieur en een brede middenconsole met de nodige technologie. Het ziet er allemaal gelikt uit. De auto verschijnt binnenkort voor het eerst op de Geneva International Motorshow. Daarna zal ‘ie niet meer lang op zich laten wachten op Nederland.

Touareg heeft indrukwekkende specs

De Touareg staat bekend om zijn brute kracht. Met het speels gemak is deze SUV in staat om zelfs een vliegtuig te trekken. Daar moet ‘ie wel een dikke motor voor hebben. Dat klopt, want de bolide maakt plaats voor een dikke 4-liter V8. Hier perst ‘ie 421 paardenkrachten en 900 Nm koppel uit. Dat is op z’n minst indrukwekkend te noemen. Hij trekt in 4.9 seconden naar de honderd en is begrensd op een snelheid van 250 kilometer per uur. Als je niet beter wist zou je denken dat we het hier over een supercar hebben. Of hebben we dat ook? Prijzen en andere specificaties worden in de loop van de marktintroductie bekend gemaakt.

Reageer op artikel:
Volkswagen komt met een dikke nieuwe Touareg V8
Sluiten