Volkswagen ID. R verpulvert Goodwoods hillclimb record

redactie 8 Jul 2019 Machines

Afgelopen weekend was het Goodwood Festival of Speed en daarbij heeft de Volkswagen ID. R het twintig jaar oude record van Nick Heidfeld’s verbroken. Heidfeld reed destijds in een formule 1 wagen van McLaren. De ID. R was meer dan een seconde sneller.

Op vrijdag knalde Romain Dumas er eerst een tijd uit van 41.18 seconde in de ID. R op de Nürburgring. Zaterdag was het dan echt tijd om een aanval te plegen op de recordtijd, en hoe. Met een tijd van 39.90 seconden is het oude record eraan en gaat de Volkswagen ID. R ermee aan de haal.

Regen

De regen hield de beestachtige elektrische wagen nog redelijk in toom. Op zondag kwamen ze niet verder dan een run van 42.32 seconden, wat overigens nog steeds genoeg was om zondag als winnaar af te sluiten. Gelukkig staat alles op film en kunnen we nog heerlijk nagenieten van de record race.

Specs

Even ter vergelijk. De Formule 1 wagen van het oude record had een V10-motor aan boord die goed was voor 780 pk, tegenover de ID. R die het moet doen met een elektrisch aangedreven motor met een vermogen van 680 pk. De auto weegt daarnaast wel minder dan 1000 kg.

Reageer op artikel:
Volkswagen ID. R verpulvert Goodwoods hillclimb record
Sluiten