Volkswagen brengt nieuwe dikke bak om de strijd aan te gaan met Duitse toppers

Redactie 7 mrt 2017 Machines

Volkswagen stond de laatste tijd vooral in de belangstelling vanwege het schandaal met de sjoemelsoftware, er was wat gerommeld met de uitstoot van de autootjes. Om weer eens de autoliefhebbers aan te spreken komen de Duitsers met een nieuwe, dikke wagen die jou meer rijplezier moet gaan geven.

De Arteon is het nieuwe topmodel van de autofabrikant en lijkt veel op de Passat, maar ze willen bij VW niet dat je hem daarmee vergelijkt. Ze hebben het design herontworpen en gemoderniseerd om duidelijk te maken dat de Arteon een stapje hoger zit dan de Passat en jou als rijder ook meer te bieden heeft. De auto heeft een stoerdere en sportievere uitstraling dan de overige modellen van de Duitsers. Volkswagen lijkt te willen zeggen dat de tijd dat vooral mannen zonder fantasie een VW reden, nu toch echt voorbij is.

Om de strijd met vooral de Audi’s aan te wakkeren, krijgt de Arteon ook een dikkere motor, het vermogen kan oplopen tot 280 pk bij de GT en moet het ontwerp meer luxe uitstralen dan we normaal gesproken van de Duitse autogigant gewend zijn.

Het interieur is opgepimpt en het mediasysteem is weer helemaal bij de tijd.  Je kan daarom ook dikke 20 inch velgen bestellen om je wagen klaar te maken om te pronken in de zomer. De prijzen worden zeer binnenkort bekendgemaakt. Als tip willen we meegeven dat je dan wel moet gaan voor de uitvoering met de krachtigste motor en mooiste interieur, anders kun je beter in je Passat blijven zitten.

Autobahn

Reageer op artikel:
Volkswagen brengt nieuwe dikke bak om de strijd aan te gaan met Duitse toppers
Sluiten