De IFAB heeft besloten dat de voetbalregeltjes waarschijnlijk gaan veranderen

redactie 23 nov 2018 Entertainment

Er zijn zoveel voetbalregeltjes en ook wij begrijpen ze nog niet allemaal. Volgend seizoen wordt het allemaal nog wat anders, want de IFAB gaat de spelregels wat aanscherpen. Ja, wij snappen wat je denkt. What the fuck is IFAB? Het staat namelijk voor International Football Association Board. Het is dé organisatie die alle regeltjes van het mooiste spelletje op deze aardkloot bepaald. 

We snappen net alle wetten binnen het voetbal en dan gaat het misschien weer veranderen. Gelukkig kunnen we melden dat het niet te veel zal zijn. Donderdag besprak de organisatie in Glasgow een aantal onderwerpen binnen het voetbal zoals wissels, hands en een kaartensysteem voor managers en trainers.

Wisselsysteem

Onder andere het wisselsysteem hebben ze effe goed onder de loep genomen. Elke voetbalfan herkent het, je club staat achter en vervolgens wordt in de laatste minuut door de tegenstander nog effe gewisseld. Het frustreert enorm en de bond wil daar verandering in brengen om tijdrekken te voorkomen. Dat vinden wij zeker een goede toevoeging aan het spelletje.

ABBA-penaltysteem

Tijdens de Johan Cruijff schaal werd gebruik gemaakt van het ABBA-penaltysysteem. Weet je het nog? Het was allemaal een beetje vaag en bij de naam denken we toch eerder aan die band uit Zweden. Het zou volgens de KNVB ‘een gelijkere kans op het winnen van de strafschoppenserie en een gelijkere verdeling van de druk die spelers voelen in een strafschoppenserie’. Het is bijna net zo ingewikkeld als de Nations League dus. Gelukkig komt dat systeem hoogstwaarschijnlijk niet terug.

Rood voor de trainer?

Er wordt een overtreding gemaakt die eigenlijk een kaart verdient volgens de trainer. Vervolgens gaat hij vloeken tegen de vierde official en dan moet hij rustig gaan uitleggen waarom zijn baas die beslissing heeft genomen. Vaak wordt de trainer nog bozer en wordt hij van het veld gestuurd. De IFAB wilt daar een andere draai aan geven. Ze willen namelijk dat de trainer net als de spelers ook rood of geel kunnen krijgen. De oplettende kijker herkent dit wellicht al, want met dit seizoen wordt het al geëxperimenteerd in de Eredivisie.

Hands

Ook werd er nog over hands gesproken. Wanneer is het nou aangeschoten hands en wanneer niet? Vervolgens legt de scheidsrechter het uit in een interview en snappen we er nog steeds geen flikker van. Daarom is het zeker fijn, dat het onder de loep wordt genomen. Alleen zal daar meer duidelijkheid in maart 2019 over moeten komen.

Voor jou hebben we nog effe paar leuke voetbalfilmpjes op een rij gezet over kaarten afpakken en woeste trainers. Wat een  mooie sport is het toch ook.

 

 

Voetbal International

Reageer op artikel:
De IFAB heeft besloten dat de voetbalregeltjes waarschijnlijk gaan veranderen
Sluiten