Voetbalsprookje van Saarbrücken gaat verder na spectaculaire overwinning

Als je dacht dat je alles al gezien had dit voetbalseizoen, komt dit bizarre verhaal nog even om de hoek kijken. Duitse voetbalclub 1. FC Saarbrücken, dat speelt in de derde divisie van Duitsland, weet zich te plaatsen voor de halve finales van de DFB Pokal. Ze wisten Borussia Mönchengaldbach uit te schakelen door met 2-1 te winnen.

Niemand had ooit gedacht dat deze derde divisionist zo ver zou komen. Het wonder van Saarbrücken gaat verder. In de halve finale nemen ze het op tegen 1. FC Kaiserslautern, die uitkomen in de tweede divisie van Duitsland. Dus een finale zou zomaar werkelijkheid kunnen worden.

Bizarre wedstrijd

Het Ludwigsparkstadion in Saarbrücken was het strijdtoneel voor de kwartfinale tegen Borussia Mönchengladbach. Duizenden fans stonden met vlaggen te zwaaien en moedigden hun spelers fanatiek aan. De wedstrijd kende echter een slecht begin voor de thuisploeg. De bezoekers kwamen al snel op een 0-1 voorsprong. Niet veel later was daar de gelijkmaker van de Fransman Amine Naïfi. De rest van de wedstrijd werd er eigenlijk met name verdedigd door Saarbrücken. Het leek wel een kwestie van tijd voordat Gladbach de 1-2 maakte. Het bleef spannend tot de laatste minuut. En toen was daar Kai Brünker. Het was de laatste keer aanzetten voor de spelers. Na een goede voorzet van Fabio Di Michele Sanchez drukte Brünker knap af in de verre hoek. 2-1 voor Saarbrücken! Het feest kon niet lang genoeg door blijven gaan in Duitsland. De fans hebben ongetwijfeld de avond van hun leven gehad.

Sprookje duurt voort

Borussia Mönchengladbach was niet de eerste Bundesliga club die uitgeschakeld werd door Saarbrücken. De beste club uit Duitsland, Bayern München, moesten ook al zwichten voor de derde divisionist. Eintracht Frankfurt, waar onder ander Nederlander Donny van de Beek voetbalt, werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Saarbrücken.

Bij de halve finale is 1. FC Kaiserslautern de tegenstander. De andere halve finale wordt gespeeld door Fortuna Düsseldorf tegen Bayer Leverkusen. Leverkusen is nog maar de enige Bundesliga club dat actief is in het Duitse bekertoernooi. Het zou dus zomaar kunnen dat we voor het eerst in jaren een niet-Bundesliga club als winnaar zien. De winnaar krijgt overigens een plek in de UEFA Europa League, dus misschien zien we Saarbrücken wel volgend seizoen schitteren in de Europese topcompetitie.

 

Reageer op artikel:
Voetbalsprookje van Saarbrücken gaat verder na spectaculaire overwinning
Sluiten