Speler van Ierse voetbalclub wordt doodverklaard terwijl hij nog leeft

redactie 28 Nov 2018 Entertainment

Ballybrack FC, wie kent het niet? Wij en jij. Het is een voetbalclub in de Ierse hoofdstad Dublin. Een van de spelers ging dood. Tragiek alom, uiteraard. Minuut stilte, wedstrijd uitstellen en rouw. Totdat de speler helemaal niet dood blijkt te zijn.

Fernando Nuno La Fuente, wat een mooie naam zeg. Hij ging dus ‘dood’.  De voetbalwedstrijd van Ballybrack FC tegen Arklow Town ging hierdoor niet door. De competitie plaatste een overlijdensbericht en een rouwadvertentie in de krant. Daarnaast zeiden ze dat ze erg meeleefden met de familie. Dat is allemaal wel aardig en respectvol. Ook hielden alle spelers een minuut stilte.

voetbalclub Ierland dood
Bron: Facebook

Spanje

Fernando Nuno La Fuente was overigens niet op de hoogte van zijn eigen dood. Hij zat in zijn thuisland Spanje. Al snel kwam de voetbalclub met een ietwat lullige verklaring: “Er is een grote fout gemaakt door een secretaris, die ernstige persoonlijke problemen heeft.” De man werd ontslagen, met Fernando gaat het overigens prima. Er zijn allerlei speculaties, zo denken sommigen dat dit voorval gebeurd is om de wedstrijd uit te stellen. De voetbalbond was er in ieder geval niet happy mee. Zij ontdekten uiteindelijk de fout. Hieronder de verklaring van de club zelf.

Het Laatste Nieuws

Reageer op artikel:
Speler van Ierse voetbalclub wordt doodverklaard terwijl hij nog leeft
Sluiten