Vlieg 2 meter boven het water met dit supersnelle ‘vliegende’ jacht

redactie 2 Sep 2019 Machines

Het klinkt een beetje ongeloofwaardig en doet de meesten onder ons denken aan iets dat rechtstreeks uit een sciene fiction film komt. Maar dit vliegende superjacht is gewoon verkrijgbaar op de markt.

Opvallend uiterlijk

Als je nog op zoek bent naar een leuk speeltje voor op het water, dan is de nieuwe Enata Foiler een serieuze gegadigde. Bij aanschaf van dit ‘vliegende’ jacht solliciteer je op staande voet voor de rol als nieuwe Bond villain. Met zijn unieke ontwerp, vlieg je dan ook letterlijk over de wildste golven.

Foto: Enata/Foiler.com

Een vliegend ontwerp

De boot is alles behalve een ontwerp uit het bekende boekje. Hij vaart namelijk anders dan anders, of nou ja, hij vliegt zelfs. De mega ski’s onder de boot tillen het indrukwekkende jacht tot wel 1,5 meter boven het water. Op deze manier zweef je als een echte vliegende Hollander over het water.

Foto: Enata/Foiler.com

Absoluut beest

Om dit bijna tien meter lange jacht te laten zweven, heeft men natuurlijk veel kracht nodig. Gelukkig beschikt de Enata Foiler dan ook over meer dan genoeg power. Met zijn nieuwe hydrostatisch voortstuwingssysteem (V8 twin engine) met 740 pk en aangepaste torpedo’s schiet je met een snelheid van 40 knopen (75 km/u) over de zee. We spreken over een typisch momentje van schoonheid ontmoet wetenschap en wij zijn daar maar als te blij mee.

Miljonair snufjes

Wat ook mooi is aan deze nieuwe 2020 versie is de keuze die jij als klant hebt. Je kan het jacht helemaal naar wens samenstellen en voorzien van allerlei luxe snufjes. Zo kun je ervoor kiezen om een joystick cockpit aan je jacht toe te voegen. Deze joystick is gekoppeld aan het stuur en bevindt zich bij de voordekstoelen. Hierdoor kun je vanuit je luie relaxstoel gewoon de snelheid en richting van de boot blijven regelen. Ideaal natuurlijk!

Foiler Power
Foto: Enata/Foiler.com

Comfort is the key

De Enata Foiler is het echte werk. Het unieke ontwerp biedt namelijk veel meer comfort dan zijn concurrenten. De Foiler is door zijn techniek enorm stabiel en immuun voor golfinterventies. Je scheert boven het wateroppervlak uit en dat biedt de passagiers een zeeziek-vrije en zijdezachte rit. Je mag wel je spaarpotje flink leegschudden, want de Enata Foiler is vanaf 764.000 euro verkrijgbaar. Dat loopt echter al snel op vanwege de fijne extra snufjes. Nog even blijven sparen dus. Of beter gezegd: blijven dromen.

Reageer op artikel:
Vlieg 2 meter boven het water met dit supersnelle ‘vliegende’ jacht
Sluiten