Dit 140 km/u vliegende superjacht geeft ons een kijkje in de toekomst

Wij zijn niet vies van conceptuele futuristische jachten. We vinden het zelfs wel gaaf om te fantaseren over de mogelijkheden in de vaarwereld. Onze vrienden van Lazzarini Design Studio hebben zojuist hun eerste prototype van het jaar ontwikkeld en dat maakt ons weer nieuwsgierig. Het is een soort halve jetpack op het water genaamd: De Plectrum.

Niet zo vreemd dat Lazzarini met zo’n concept komt. Het bedrijf staat bekend om hun onbereikbare en sciencefictionachtige ideeën. Toch ziet de Plectrum er wel heel sick uit en laten we eerlijk zijn, niks is onmogelijk in de toekomst.

Vliegende superjacht

Zoals op de foto te zien is, stijgt de 73 meter lange jacht uit, boven het water. Het lijkt net alsof deze vliegt en dat doet ons een beetje denken aan een hovercraft op het water. Helaas is dat niet wat de Plectrum doet. Het schip is half jetpack, half schip. Dankzij een drietal waterstofmotoren die maar liefst 15.000 pk leveren kan je wel zeggen dat het een soort raket is van SpaceX. Door de snelheid die de boot creëert splijt het water zo snel open dat het lijkt alsof de Plectrum vliegt.

De Plectrum

Door de lichte koolstofvezelonderdelen van de jacht en het enorme vermogen haalt dit bootje een zinderende topsnelheid. Met zo’n megajacht 140 km/u scheuren is zelfs wel een beetje angstaanjagend. Naast de techniek in de motor, zijn de technische aspecten van de rest van de boot ook niet misselijk. De Plectrum is uitgerust met zes gigantische slaapkamers en ook nog een kingsize room voor de eigenaar van het jacht. De koper van de Plectrum zal vast veel poen hebben. Daarom is er ook ruimte voor een helikopter en is er een parkeergarage aan boord. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je sportwagen en jetski mee kan nemen. Wat denken jullie, gaan we dit achterlijke schip ooit op zee zien?

Reageer op artikel:
Dit 140 km/u vliegende superjacht geeft ons een kijkje in de toekomst
Sluiten