VLF presenteert door Fisker ontworpen beauty van een supercar

Henrik Fisker ken je natuurlijk als de oprichter van automerk Fisker, maar wist je dat deze man meer dan alleen elektrische racemonsters ontwerpt? De Aston Martin DB9, BMW Z8, Mustang Rocket en nog veel meer vette auto’s komen namelijk ook van zijn tekentafel. Dat deze man dikke bolides kan ontwerpen is dus wel duidelijk en ook zijn nieuwste creatie is van ongekende schoonheid.

Het Amerikaanse VLF Automotive heeft Henrik ingehuurd voor hun nieuwste supercar en daar hebben ze zeker geen spijt van gekregen. Ze noemen hem de VLF Force 1 en het design is het beste te omschrijven als een Fiska Karma met een snufje Aston Martin en de kont van een Dogde Viper. Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar zoals je kan zien werkt het perfect. Reken er dus maar op dat iedereen nog een keer omkijkt als je met deze beauty voorbij komt rijden. Omdat echte schoonheid van binnen zit hebben ze ook bij het interieur kosten nog moeite gespaard. Het bruine leer en suéde ademt luxe uit en om het af te maken zit er ook nog een wijnhouder in.

Snel is hij trouwens ook, want onder de motorkap ligt een 8,4 liter V10 die er 745 pk uit poept. Binnen 3 seconden zit je op 100 km/u en ook de topsnelheid, van 350 km/u, is supercar waardig. Hoeveel deze beauty moet gaan kosten is nog niet bekend, maar wij hebben zo’n gevoel dat hij niet goedkoop gaat zijn.

Reageer op artikel:
VLF presenteert door Fisker ontworpen beauty van een supercar
Sluiten