Je kunt Manga nu direct in het Engels lezen via de nieuwe app van VIZ Media

Twee van de bekendste Manga series in de Westerse wereld zijn Pokémon en Dragon Ball Z. Je kent er ongetwijfeld één van deze twee. Waarschijnlijk omdat deze wel in Nederland op tv zijn geweest. Maar zo zijn er nog duizenden andere verhalen en series in de Japanse stripvorm, die wij nog nooit hebben gezien of gelezen. Tot nu. 

Manga lezen

VIZ Media lanceerde haar nieuwe app, VIZ Manga. Voor het eerst is een handvol trending manga-titels nu beschikbaar om in het Engels te lezen op dezelfde dag dat er een nieuw hoofdstuk in Japan wordt uitgebracht. Dit is het resultaat van de samenwerking van VIZ Media met gerespecteerde Japanse uitgevers, Shogakukan en Shueisha. Dit is in de hoop manga-piraterij onder zijn Noord-Amerikaanse lezers te verminderen.

Op dit moment biedt de simulpub-catalogus van VIZ Manga slechts 15 titels, maar het is waarschijnlijk dat er in de toekomst meer beschikbaar zullen zijn. De huidige catalogus bevat cultfavorieten zoals Komi Can’t Communicate, Black Lagoon, tot doorlopende klassiekers zoals Gosho Aoyama’s Case Closed. Daarnaast zijn er ook een aantal iconische mangatitels uit verschillende genres toegevoegd aan de bibliotheek van de app. Dit omvat onder meer het werk van gerenommeerde makers zoals Junji Ito, Taiyo Matsumoto, Ai Yazawa en Rumiko Takahashi.

Shōnen

Shōnen is een Japans woord dat gebruikt wordt als genrenaam voor manga die bedoeld is voor jongens. Het bevat dan ook voornamelijk actie en humor, en spelen vrijwel altijd jongens de hoofdrol.

En voor die-hard fans van het shōnen-genre, is er het Shōnen Jump-abonnement van VIZ Media. Dat biedt momenteel onderdak aan meer dan 40 Engelse simulpub-series, met meer dan 15.000 hoofdstukken beschikbaar voor populaire titels zoals My Hero Academia, Demon Slayer en One-Punch Man.

“Met deze nieuwe ontwikkeling bouwt VIZ Media voort op zijn geschiedenis van innovatie en experimenteren. We willen dat onze makers van wereldklasse een zo breed mogelijk publiek bereiken en tegelijkertijd benadrukken dat manga moet worden gelezen uit de officiële bron,” aldus Ken Sasaki, CEO van VIZ Media.

Abonnementskosten beginnen vanaf $ 1,99 USD per maand.

Reageer op artikel:
Je kunt Manga nu direct in het Engels lezen via de nieuwe app van VIZ Media
Sluiten