Vintage Star Wars-speelgoed levert veel meer op dan de ‘kenners’ dachten

Star Wars is al jarenlang een van de meest geliefde film franchises ter wereld. Inmiddels zijn er al meerdere trilogieën gefilmd en worden er ook diverse series uit de grond gestampt, om alles toch net iets duidelijker te maken. Dat is ook wel nodig, want het is ook een heel ingewikkelde franchise.

Ondanks dat de eerste film stamt 1977, blijft het onverminderd populair, getuige een verzameling vintage Star Wars-speelgoed dat is verkocht voor ruim £300.000. Iets wat uiteindelijk tot veel verbazing leidde bij veel veilingmeesters die toch wel bekend waren met de collectie en het belang van de stukken.

Star Wars

De hele boel werd allemaal geveild via Vectis Auctions voor een totaalbedrag van £ 322.000. Dat is meer dan tien keer de geschatte prijs. Wij snappen wel waarom het zoveel heeft opgeleverd, het bevat namelijk items uit de release van de originele trilogie tussen 1977 en 1983. Niet geheel toevallig de favoriete trilogie van de meeste Star Wars-fans.

Anakin Skywalker

Een Kenner (Amerikaans speelgoedmerk) vintage “The Power of the Force” Anakin Skywalker-figuur uit Return of the Jedi uit 1983 was het duurste stuk speelgoed van de partij. Het kostte maar liefst £ 11.400 een groot verschil met de geschatte prijs van £ 5.000. Dit kan komen omdat dit Anakin Skywalker-figuur gebaseerd is op de acteur die oorspronkelijk de rol van Anakin Skywalker/Darth Vader in de film van 1983. Zijn hologram in die film is door George Lucas, de regisseur, inmiddels vervangen door die van Hayden Christensen. Die later bekend stond als Anakin Skywalker en deze rol ook voor de serie Obi-Wan Kenobi weer op zich nam.

Overige items

Andere grote items waren onder meer een Palitoy vintage Return of the Jedi Security Guard-figuur die werd verkocht voor £ 6.000 in plaats van de geschatte prijs van £ 300 een Cantina Action Playset die werd verkocht voor £ 4.320 GBP in plaats van de geschatte prijs van £ 500 GBP en een Kenner “The Power of the Force” AT-AT Driver die voor £ 5.280 werd verkocht in plaats van de geschatte £ 2.000.

Reageer op artikel:
Vintage Star Wars-speelgoed levert veel meer op dan de ‘kenners’ dachten
Sluiten