Ken jij deze 5 weetjes over Apple al?

redactie 27 Feb 2019 Entertainment

Apple is het grootste merk ter wereld en de liefde voor zijn producten neemt haast religieuze vormen aan. Zo bivakkeren de grootste fanboys met alle liefde in een tentje voor de deur om de nieuwste iPhone te bemachtigen. Het had echter niet veel gescheeld of het merk bestond vandaag de dag niet eens meer. Duik daarom in de geschiedenis van Apple met deze vijf weetjes.

Bijna failliet

 Het is vreemd om voor te stellen maar eind jaren 90 was Apple dus bijna failliet. Grote redder was Microsoft dat een investering van 150 miljoen deed. Ze deden dit deels vanwege een rechtszaak tegen het bedrijf omdat hun monopolie te groot aan het worden was. Inmiddels is Apple meer waard dan Google en Microsoft samen.

Apple was de eerste met een digitale camera

 Apple was in 1994 het eerste bedrijf dat met een digitale camera op de markt kwam. Ze waren hiermee hun tijd ver vooruit want het zou duren tot eind jaren 90 voor digitale camera’s mainstream werden. Een hoge prijs en een niet zo gebruiksvriendelijk ontwerp gooiden roet in het eten en de digitale camera’s werden geen succes.

Apple heet Apple omdat Jobs vóór Atari in het telefoonboek wilde

Deze openbaring deed Steve Jobs in een interview samen met Steve Wozniak. Tijdens een autorit waren de twee aan het brainstormen over de naam voor hun computerbedrijf. Steve Jobs droeg Apple aan omdat hij een fruitliefhebber is en de twee konden geen alternatieven bedenken. Aangezien Steve Jobs bij Atari werkte was een extra argument om voor Apple te kiezen om zodoende Atari alfabetisch te slim af te zijn.

Verschepen? We pakken ’t vliegtuig wel

Bij Apple doen ze niet aan het verschepen van hun producten. Om hun producten vanuit China sneller in eigen land te krijgen wordt namelijk het vliegtuig gebruikt. Het bedrijf voorkomt zo dat schepen gekaapt worden. Ook gaat alles een stuk sneller: de wachttijd wordt vertraagd van 30 dagen naar 15 uur.

Nederland is een arme sloeber vergeleken met Apple

 Dag in dag uit gaan miljoenen hardwerkende Nederlanders weer op pad om hun knaken binnen te slepen. Met 365 dagen in één jaar zou je dan verwachten dat al die arbeid genoeg is om de waarde van Apple te evenaren, maar dat zit er helaas niet in. Aangezien Apple een waarde heeft van 1 biljoen en ons BNP rond de 800 miljard schommelt zijn we maar wat paupers vergeleken met de rich boys van Apple. Een beetje een oneerlijke vergelijking is dit wel want de totale waarde van Nederland is natuurlijk wel veel hoger dan Apple.

Misschien behoefte gekregen aan een nieuwe iPhone na het lezen van dit artikel? Met een iPhone xs abonnement van Telefoonabonnement.nl kun je alle providers met elkaar vergelijken en de goedkoopste deal vinden!

Reageer op artikel:
Ken jij deze 5 weetjes over Apple al?
Sluiten