Viggo Mortensen beschermt zijn familie tegen het kwaad in Captain Fantastic

Misschien ken je de film Into The Wild nog wel – gebaseerd op een boek van Jon Krakauer uit 1996. Je weet wel, over die jonge student die de bewoonde wereld verlaat om off the grid – vrij van commercie, kapitalisme en de waan van de dag – in de wildernis te leven. Check hier de trailer om jezelf nog even te reminden.

De nieuwe film van Viggo Mortensen, genaamd Captain Fantastic, gaat over het tegenovergestelde. Een vader, gespeeld door Viggo, heeft zijn kinderen opgevoed in een onherbergzaam woud, maar is vanwege een tragedie genoodzaakt om terug te keren naar de bewoonde wereld. Dat zorgt voor grote problemen, want de familie is niet gewend aan de complexiteit van de Amerikaanse cultuur. De film is in veel opzichten het tegenovergestelde van Into The Wild.

De vader en zijn familie komen in een wereld met cola, hot dogs, winkelcentra en maatschappelijke structuren waar ze nog nooit mee te maken hebben gehad. De vraag is: wat is er beter? Een leven ver weg van onze beschaving, of een leven er middenin? Wellicht kan deze film ons het antwoord bieden. Check hier de trailer:

Reageer op artikel:
Viggo Mortensen beschermt zijn familie tegen het kwaad in Captain Fantastic
Sluiten