VICE duikt in de wereld van XTC

redactie 9 okt 2016 Entertainment

In het Verenigd Koninkrijk lusten ze wel een pilletje. De Britten gebruiken de grootste hoeveelheid MDMA per sessie, dan in welk land dan ook ter wereld. Ze krijgen gemiddeld, per keer, zo’n 420 milligram binnen. In Duitsland bijvoorbeeld, het land waar de techno is uitgevonden en sommige clubs zestig uur lang achter elkaar open zijn, ligt het gemiddelde maar op 200 milligram.

VICE zoekt uit hoe het komt dat de Britten zoveel ecstasy gebruiken. Al snel komen ze erachter dat veel van de pillen uit Nederland komen. Uiteindelijk komen ze bij twee gasten die de concurrentie aangaan met de pillenmakers aan de andere kant van het Kanaal. Ze maken alles zelf in een klein kamertje. Ze gebruiken een hamer om alles te pletten en bewaren hun stuff in karton van de Mc Donalds.

Later komen ze bij de ouders van Gary Bass. Hij nam een pilletje tijdens het uitgaan, die is hem helaas fataal geworden. Er zat PMA in de pil die Gary heeft geslikt. PMA is een gevaarlijke stof die veel langer moet inwerken dan XTC. Als je zo’n pil neemt terwijl je er vanuit gaat dat het XTC is, denk je dus al gauw dat je een pil met een lage dosis MDMA hebt genomen. Hierdoor nemen veel mensen nog een pil en dan gaat het mis. Gelukkig zijn er in Nederland een paar plekken, waar je je pillen gewoon kunt laten testen

Reageer op artikel:
VICE duikt in de wereld van XTC
Sluiten