Vice publiceert ontroerende docu over de wederopbouw van Detroit

Vice TV staat bekend om zijn spraakmakende docu’s, maar niet alles wordt direct online gezet. Afgelopen maand publiceerde het bedrijf bijvoorbeeld een documentaire over de wederopbouw van Detroit. De beelden zijn afkomstig uit 2016, maar nog steeds om van te smullen. 

De bijzondere geschiedenis van Detroit

Detroit heeft een bijzondere geschiedenis. Zo dankt de stad zijn naamsbekendheid aan Ford, General Motors en Chrysler, die hier hun hoofdkwartier hebben. Aan het begin van de 20e eeuw waren er zelfs honderden autofabrikanten te vinden. Ook staat de stad bekend om zijn muziek. Zo werd er het Motown-platenlabel opgericht, dat een belangrijke rol speelde in de opkomst van soul. In de jaren tachtig volgde een nieuwe muziekbeweging: techno. Met mannen als Kevin Saunderson, Derrick May, Juan Atkins, Carl Craig, Jeff Mills en Richie Hawtin kun je Detroit gerust de bakermat van de techno-muziek noemen. En natuurlijk komt ook Eminem uit de beroemde stad.

De wederopbouw

Ondanks alle successen heeft Detroit het ook heel zwaar gehad. Zo werd de stad zelfs failliet verklaard in 2013. Hele wijken waren onbewoond, de woningen verpauperden en er was veel werkloosheid. Vanuit deze hopeloze situatie is Detroit weer aan het opkrabbelen. In deze documentaire van Vice wordt in beeld gebracht hoe de inwoners zich inzetten voor het verbeteren van de stad:

Reageer op artikel:
Vice publiceert ontroerende docu over de wederopbouw van Detroit
Sluiten