Via deze tv-zender kan jij gratis Formule 1 kijken

We zijn nu inmiddels al een paar jaar verder sinds de overname van de uitzendrechten van de Formule 1 door Viaplay. Sindsdien moet je als consument maandelijks 15,99 euro betalen, wil de wedstrijden bekijken. Nu heeft Viaplay een deal gesloten met Talpa waardoor je gewoon op TV de races kunt volgen.

Viaplay zendt natuurlijk meer uit dan alleen Formule 1. Ook voetbalwedstrijden van de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga zijn te aanschouwen op de Zweede streamingsdienst. Verder kan je ook dartwedstrijden daar bewonderen. Al deze sporten zullen ook op televisie te zien zijn binnenkort.

Here we go

Talpa en Viaplay hebben dus een deal gesloten. Per 5 april kun je op SBS 9 verschillende sportwedstrijden volgen van Formule 1, voetbal en darten. Met deze samenwerking hoopt Viaplay op meer kijkers. De exacte programmering van de wedstrijden worden later pas bekendgemaakt. SBS 9 zal hierbij dus ook omgetoverd worden tot Viaplay TV. Of dit voor lange duur zal blijven, is nog maar de vraag. Viaplay heeft namelijk tot 2025 de uitzendrechten van de Formule 1. Zowel Talpa als Viaplay hopen echter op een langdurige samenwerking, maar partijen als Ziggo liggen ook op de loer om de Formule 1-rechten terug te krijgen.

Vertraging

Komend weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma. Deze zal ook via SBS 9, vanaf dit weekend Viaplay TV dus, te zien zijn. Er zit hier alleen wel een klein addertje onder het gras. De race start om 7 uur ’s ochtends (Nederlandse tijd), maar op tv zal de race pas om 1 uur ’s middags worden uitgezonden. Als je dus geen abonnement hebt en je wilt graag weer een keertje een spannende race kijken, zorg dan dat je even alle nieuwssites uit hebt staan. Anders weet je van te voren al de winnaar. Dat maakt zo’n race toch minder spannend.

Andere sporten

Dart- en voetbalwedstrijden zullen in april ook op tv verschijnen. Op 11 en 18 april zullen de Premier League wedstrijden van het darten te zien zijn. Ook potjes als Fulham – Newcastle United, Tottenham Hotspur – Nottingham Forest, Manchester City – Luton Town en Chelsea – Everton zullen op 6, 8, 13 en 15 april te aanschouwen zijn. Een en al spektakel dus als je het ons vraagt!

Reageer op artikel:
Via deze tv-zender kan jij gratis Formule 1 kijken
Sluiten