Bizar: Max Verstappen kan kampioen worden zonder nog een race te winnen

Het heeft geen zin om alle bizarre feiten en records van het seizoen van Max Verstappen met jullie te delen. Daar hebben we geen tijd voor. Maar we hebben nu toch iets gevonden waar we zelf even versteld van stonden. Een statistiek die het seizoen van Verstappen wel mooi omschrijft. De beste man hoeft dit seizoen geen race meer te winnen en kan toch kampioen worden. Zó groot is zijn voorsprong. Goedemiddag.

Zondag was het weer eens raak voor Max: hij won voor het eerst in zijn leven de Grand Prix op Silverstone. Dat betekende nummer tien dit seizoen en nummer zes op rij.

Kampioen

En nu is zijn voorsprong op de nummer twee zo groot geworden dat hij gewoon kan stoppen met Grands Prix winnen. Nummer twee in het klassement is namelijk Sergio Pérez, zijn eigen teamgenoot. Het gat ertussen? 99 punten. Als Verstappen vanaf nu iedere race tweede zou worden, is hij alsnog kampioen. Reminder: er zijn nog 12 races te gaan! We zijn pas op de helft.

Oké: we zullen je nog één leuk feitje meegeven. Dat heeft van doen met het constructeurskampioenschap. Het ploegenklassement. In de Tour de France krijgt iedereen dan een geel helmpje, in de F1 houden ze alleen de lijst bij. Goed, in dat klassement zou Verstappen in zijn eentje bovenaan staan. En flink ook. Hij racete tot nu toe 255 punten bij elkaar. Nummer twee in het constructeurskampioenschap is Mercedes met een puntenaantal van 203. Tja, we kunnen concluderen dat de spanning er wel een beetje af is.

Reageer op artikel:
Bizar: Max Verstappen kan kampioen worden zonder nog een race te winnen
Sluiten