Verlaten stuwdam krijgt nieuwe functie met deze waanzinnige muurschilderij

Redactie 24 Sep 2017 Entertainment

Wat doe je met een gigantisch stuk beton aan verlaten energiebouwwerk? Het Franse kunstenaarsduo Ella & Pitr, heeft de oude dam een nieuw leven gegeven met deze levensgrote mural.

The Shipwreck of Bienvenu is het laatste werk van Ella & Pitr, en het is nogal een creatie. Het 47 meter grote kunstwerk op de zijkant van de Piney’s Dam in La Valla-En Gier in Frankrijk staat symbool voor de situatie van vluchtelingen wereldwijd. De dam werd verlaten vanwege contractuele problemen, de droom als perfecte muur canvas voor een artiest was wat overbleef. En we moeten zeggen, het is er zeker niet slechter op geworden.

Het team van de twee schilders bestaande uit vijf man, heeft de illustratie van het figuur hangend aan touwen in slechts twee weken afgekregen. De gigantische figuur, die een foto van de bewuste dam in zijn hand heeft, torent hoog boven het landschap uit. Daar maakt het nu zelf ook deel van uit. Met de actie proberen de twee creatieve Fransen aandacht te vragen voor de situatie van vluchtelingen.

Highsnobiety

Reageer op artikel:
Verlaten stuwdam krijgt nieuwe functie met deze waanzinnige muurschilderij
Sluiten