Uit onderzoek blijkt dat een trouwe viervoeter je kansen verhoogt op een langer leven

redactie 9 Oct 2019 Entertainment

Wij wisten natuurlijk al veel langer dat een hond alleen maar een positieve ingeving kan zijn in je leven. Hij is loyaal, lief, schattig, grappig en goed voor het zoeken van contact met die mooie dame die elke ochtend langs wandelt. Maar uit recent onderzoek blijkt nu dat jouw beste maatje je levenskansen verhoogt.

Neem een hond in huis

Hond eigenaars hebben maar liefst 24 procent minder kans op een vroegtijdig overlijden. Dit blijkt uit twee studies die zijn gepubliceerd in het vakblad Circulation. Het hebben van een hond verlaagt namelijk de kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten met 31 procent. Voor mensen die al een slecht hart hebben is het nieuws nog opvallender. Het overlijdensrisico bij het krijgen van een hartaanval ligt 65 procent lager dan bij mensen zonder hond. Deze resultaten komen voort uit een meta-analyse van tien studies, die samen de gegevens hebben verzameld van 3,8 miljoen mensen uit verschillende landen op onze aarde. Een zeer nuttig onderzoek als je het ons vraagt. De gouden redactie tip is dan ook: HAAl een HOND.

Gezondheidsvoordelen

Buiten het feit dat dit prachtige wezen jouw leven verlengt, doet hij nog veel meer. Hij zorgt er namelijk ook voor dat je jouw luie reet beweegt. Je speelt met je hondje en ook maak je zo nu en dan dus een mooie wandeling. Want ja, die drollen wil je natuurlijk niet in huis. Vergeet al die fancy work-out apps, een hond is de motivatie die je nodig hebt. Ook Caroline Kramer, assistent-professor geneeskunde aan de Uni van Toronto bevestigd dit: “Hondenbezit wordt in voorgaande onderzoeken gelinkt aan toegenomen fysieke beweging, lagere bloeddruk en betere cholesterol.” Tot slot is de viervoeter ook van groot belang voor alleenstaanden. Ze brengen namelijk voldoening en gezelschap. Wij zitten hier nu dan ook met de discussie: nemen wij een redactiehond?

AD.nl

Reageer op artikel:
Uit onderzoek blijkt dat een trouwe viervoeter je kansen verhoogt op een langer leven
Sluiten