Deze vijf interessante plekken zijn verboden om te bezoeken

Een of andere verre uithoek in het regenwoud in Zuid-Amerika bezoeken? Dan is het slechts een kwestie van wat flappen op tafel leggen en reizen maar. Je kunt tegenwoordig dus bijna overal makkelijk komen maar dat geldt niet voor alles. Er zijn namelijk nog steeds plekken waar (bijna) niemand is toegestaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vijf verboden locaties? 

Ilha da Queimada Grande

Laten we beginnen met een plek waarvan je blij bent dat je er niet heen mag. We hebben het dan over Elha da Queimada Grande, een eiland gevuld met giftige spinnen vlakbij São Paulo in Brazilië. Het eiland heeft een vuurtoren die eenmaal per jaar wordt onderhouden. Vice heeft er ook een documentaire over gemaakt.

Grotten van Lascaux in Frankrijk

In deze grotten hebben mensen meer dan 17.000 jaar geleden allerlei tekeningen achtergelaten. Sinds 1963 is het verboden te bezoeken voor het publiek om verdere schade te voorkomen. Gelukkig is het wel mogelijk om een virtuele tour te maken. Ook is er een kopie.

Doomsday Vault

Wat gebeurt er als de mensheid vanwege een grote ramp opnieuw moet beginnen? Hiervoor is de Doomsday Vault ontwikkeld. Gevuld met allerlei zaden van de talloze gewassen die we op onze planeet verbouwen, is dit de laatste redding van de mensheid als de apocalyps plaatsvindt.

North Sentinel Island

Dit eiland ligt in de buurt van India en wordt bewoond door primitieve mensen die niets met de buitenwereld te maken willen hebben. Vooral de laatste jaren weigert de stam elke vorm van contact. Waarschijnlijk komt dit omdat ze enkele malen ernstig ziek zijn geworden vanwege hun gebrek aan immuniteit tegen virussen van moderne mensen. Onderstaande video legt de geschiedenis van dit eiland in detail uit.

Area 51

De laatste tijd zijn er steeds meer geruchten over het bestaan van aliens. Vaak wordt Area 51 dan genoemd als verdachte locatie.

Reageer op artikel:
Deze vijf interessante plekken zijn verboden om te bezoeken
Sluiten